Astaxanthin - AROHA
789,00 Kč
Přejít do obchodu
další informace
ASTAXANTHIN - NEJVYŠŠÍ VŮDCE ANTIOXIDANTŮAstaxanthin je nejsilnější přírodní antioxidant na světě a je označován za krále antioxidantů - tedy látek, které nás chrání před oxidačním stresem a poškozením membrán a mitochondrií v buňkách našeho těla. Zároveň se astaxanthin nemůže na vzduchu stát prooxidantem a v těle způsobovat nevhodnou oxidaci. [1]Astaxanthin je jedním z hrstky antioxidantů, které mohou proniknout bariéru mezi oběhovým systémem a mozkem. To kromě astaxanthinu dokáže i nejlépe vstřebatelná forma hořčíku Aroha Threonate. Astaxanthin tak proniká prakticky do všech tkání v těle včetně mozku a očí, kde pomáhá eliminovat volné radikály. [2] V pokožce vytváří přirozenou ochranu proti UV záření a je proto považován za přirozenou alternativu opalovacích krémů. Astaxanthin je až:- 200x silnější než lutein
- 500x silnější než vitamin E
- 560x silnější než katechiny v zeleném čaji
- 800x silnější než koenzym Q10
- 3000x silnější než resveratrol
- 6000x silnější než vitamin C HLAVNÍ BENEFITY POKOŽKAMořská řasa si astaxanthin vytváří jako přirozenou ochranu proti UV záření. [3][4] ZRAKAstaxanthin má schopnost pohlcovat modré a UV záření, včetně nevhodného modrého světla z monitorů a displejů. [5] MOZEKAstaxanthin proniká do všech tkání v těle, včetně mozku a očí. [2] ASTAXANTHIN Z ČERVENÉ ŘASYAstaxanthin získáváme z nejlepšího přírodního zdroje na světě - speciálního druhu mořských řas, které při stresu vylučují červený pigment - astaxanthin.Astaxanthin chrání řasy před stresem, jakým může být například UV světlo, nedostatek živin, změna teploty nebo salinity. Řasám tím umožňuje přežít i v tom nejdrsnějším prostředí. [6]Řasa je součástí planktonu a slouží jako potrava pro řadu mořských živočichů - lososy, krevety, kraby a další, kterým astaxanthin dodává oranžové až rudé zbarvení a schopnost pohlcovat modré a UV světlo.Aroha Astaxanthin pochází z nejčistšího přirozeného zdroje, díky čemuž má 20-50x vyšší biologickou dostupnost oproti syntetickým formám. [7] Astaxantin je totiž rozpustný ve vodě i v tucích. [8] Látku získáváme šetrnou CO2 extrakcí z mořské řasy Haematococcus Pluvialis.Kromě toho je astaxanthin od Aroha i ve vysoké koncentraci 8 mg v každé kapsli. PROČ ASTAXANTHIN DOPLŇOVATAstaxanthin v těle ovlivňuje:
[2] Christian Galasso et al. On the Neuroprotective Role of Astaxanthin: New Perspectives? 2018.[3] Naoki Ito, Shinobu Seki, Furnitaka Ueda. The Protective Role of Astaxanthin for UV-Induced Skin Deterioration in Healthy People—A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial. 2018
[4] Xing Li et al. Protective Effects of Astaxanthin Supplementation against Ultraviolet-Induced Photoaging in Hairless Mice. 2020.
[5] Chao-Wen Lin et al. Protective Effect of Astaxanthin on Blue Light Light-Emitting Diode-Induced Retinal Cell Damage via Free Radical Scavenging and Activation of PI3K/Akt/Nrf2 Pathway in 661W Cell Model. 2020
[6] Ranga Rao Ambati et al. Astaxanthin: Sources, Extraction, Stability, Biological Activities and Its Commercial Applications—A Review. 2014.
[7] Mahfuzur Shah et al. Astaxanthin-Producing Green Microalga Haematococcus pluvialis: From Single Cell to High Value Commercial Products. 2016.
[8] Parris M. Kidd. Astaxanthin, Cell Membrane Nutrient with Diverse Clinical Benefits and Anti-Aging Potential. 2011.
[9] Sanghyeon Oh et al. Antioxidative Effects of Ascorbic Acid and Astaxanthin on ARPE-19 Cells in an Oxidative Stress Model. 2020.
- 500x silnější než vitamin E
- 560x silnější než katechiny v zeleném čaji
- 800x silnější než koenzym Q10
- 3000x silnější než resveratrol
- 6000x silnější než vitamin C HLAVNÍ BENEFITY POKOŽKAMořská řasa si astaxanthin vytváří jako přirozenou ochranu proti UV záření. [3][4] ZRAKAstaxanthin má schopnost pohlcovat modré a UV záření, včetně nevhodného modrého světla z monitorů a displejů. [5] MOZEKAstaxanthin proniká do všech tkání v těle, včetně mozku a očí. [2] ASTAXANTHIN Z ČERVENÉ ŘASYAstaxanthin získáváme z nejlepšího přírodního zdroje na světě - speciálního druhu mořských řas, které při stresu vylučují červený pigment - astaxanthin.Astaxanthin chrání řasy před stresem, jakým může být například UV světlo, nedostatek živin, změna teploty nebo salinity. Řasám tím umožňuje přežít i v tom nejdrsnějším prostředí. [6]Řasa je součástí planktonu a slouží jako potrava pro řadu mořských živočichů - lososy, krevety, kraby a další, kterým astaxanthin dodává oranžové až rudé zbarvení a schopnost pohlcovat modré a UV světlo.Aroha Astaxanthin pochází z nejčistšího přirozeného zdroje, díky čemuž má 20-50x vyšší biologickou dostupnost oproti syntetickým formám. [7] Astaxantin je totiž rozpustný ve vodě i v tucích. [8] Látku získáváme šetrnou CO2 extrakcí z mořské řasy Haematococcus Pluvialis.Kromě toho je astaxanthin od Aroha i ve vysoké koncentraci 8 mg v každé kapsli. PROČ ASTAXANTHIN DOPLŇOVATAstaxanthin v těle ovlivňuje:
- Mozek
- Oči pohlcováním modrého světla
- Mitochondrie v buňkách
- Pokožku a její stárnutí pohlcováním UV záření
- Imunitní systém
- Kardiovaskulární systém
- Úroveň poškožení DNA
- Váže se na svalovou tkáň
[2] Christian Galasso et al. On the Neuroprotective Role of Astaxanthin: New Perspectives? 2018.[3] Naoki Ito, Shinobu Seki, Furnitaka Ueda. The Protective Role of Astaxanthin for UV-Induced Skin Deterioration in Healthy People—A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial. 2018
[4] Xing Li et al. Protective Effects of Astaxanthin Supplementation against Ultraviolet-Induced Photoaging in Hairless Mice. 2020.
[5] Chao-Wen Lin et al. Protective Effect of Astaxanthin on Blue Light Light-Emitting Diode-Induced Retinal Cell Damage via Free Radical Scavenging and Activation of PI3K/Akt/Nrf2 Pathway in 661W Cell Model. 2020
[6] Ranga Rao Ambati et al. Astaxanthin: Sources, Extraction, Stability, Biological Activities and Its Commercial Applications—A Review. 2014.
[7] Mahfuzur Shah et al. Astaxanthin-Producing Green Microalga Haematococcus pluvialis: From Single Cell to High Value Commercial Products. 2016.
[8] Parris M. Kidd. Astaxanthin, Cell Membrane Nutrient with Diverse Clinical Benefits and Anti-Aging Potential. 2011.
[9] Sanghyeon Oh et al. Antioxidative Effects of Ascorbic Acid and Astaxanthin on ARPE-19 Cells in an Oxidative Stress Model. 2020.