České Ghíčko Ghí 340 ml
229,00 Kč
Přejít do obchodu
další informace
Ghí je čistý máselný tuk vyrobený podle starodávné ajurvédské receptury. Odpařením vody a oddělením mléčné bílkoviny získáváme čistý tuk obsahující celou řadu vitamínů , minerálů a antioxidantů . Při výrobě přepuštěného másla klademe největší důraz na kvalitu a tradici výroby. Používáme pouze ingredience od ověřených dodavatelů. Historie: Během posledních pár let se můžeme s ghí setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. Z ajurvédy vychází čínská medicína, ale i veškerá západní medicína. Ghí je ideální ve spojení s léčivými bylinami, takto získá tělo z jejich účinků největší prospěch.
Složení: bezvodý máselný tuk 99%Obsah: 340mlZemě původu: Česká republika
Použítí: Ghí lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Místo oleje, másla, sádla…má vysoký bod zápalu, tudíž se nepřipaluje. Je výborný ke smažení, jako základ všech klasických pokrmů – polévek, omáček, zelenina dušená na ghí je bezkonkurenční ! Lze jím nahradit všechny margaríny a máslo při pečení moučníků. Ve studené kuchyni má také své místo, při alergii na mléčnou bílkovinu lze mazat na chleba, pečivo…. neobsahuje laktózu a přirozeně bezlepkové.
Náš tip: nakrájejte brambory na plátky a fritujte na ghíčku - chutnají jako brambůrky, jsou lehce stravitelné
Skladování: - ghí vydrží několik let když není otevřené - při používání ojediněle dát do ledničky (není to podmínkou) - po otevření lépe spotřebovat do půl roku - od 20 °C se mění konzistence, do 20°C spotřeba do 8 měsíců
Doporučujeme: 1 lžíci pro zdraví denně
Složení: bezvodý máselný tuk 99%Obsah: 340mlZemě původu: Česká republika
Použítí: Ghí lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Místo oleje, másla, sádla…má vysoký bod zápalu, tudíž se nepřipaluje. Je výborný ke smažení, jako základ všech klasických pokrmů – polévek, omáček, zelenina dušená na ghí je bezkonkurenční ! Lze jím nahradit všechny margaríny a máslo při pečení moučníků. Ve studené kuchyni má také své místo, při alergii na mléčnou bílkovinu lze mazat na chleba, pečivo…. neobsahuje laktózu a přirozeně bezlepkové.
Náš tip: nakrájejte brambory na plátky a fritujte na ghíčku - chutnají jako brambůrky, jsou lehce stravitelné
Skladování: - ghí vydrží několik let když není otevřené - při používání ojediněle dát do ledničky (není to podmínkou) - po otevření lépe spotřebovat do půl roku - od 20 °C se mění konzistence, do 20°C spotřeba do 8 měsíců
Doporučujeme: 1 lžíci pro zdraví denně