FERMENTOVANÝ, ČERNÝ ČESNEK, 60 KAPSLÍ - DR. MERCOLA

519,00 Kč Přejít do obchodu
další informace
Máte vysoký krevní tlak nebo hladinu cholesterolu? Trápí vás Candida Albicans nebo Helicobacteria Pilori? Chcete podpořit imunitu organismu?Česnek účinně posiluje imunitu a má antivirální, antibakteriální a protiplísňové účinky.Čerstvý česnek obsahuje:
  • Hořčík
  • Vápník
  • Fosfor
  • Selen
  • Vitamíny B6 a C
Pokud česnek zkvasí do podoby černého fermentovaného česneku dojde k vytvoření dalších důležitých živin.S-allyl cystein (SAC) je obsažen přirozeně v čerstvém česneku v množství 20-30 mcg/g. Obsah SAC ve fermentované formě je ale až 6-krát vyšší než v běžném čerstvém česneku. SAC má vysokou antioxidační hodnotu. Právě vysoká dávka SAC je klíčem výhod fermentované formy česneku.Ve fermenotvané formě česneku získáte na 1 dávku 1,2 mg SAC.Fermentovaný česnek pomáhá:
  • udržovat krevní tlak a hladiny cholesterolu v normálním rozmezí
  • podporovat zdravé imunitní funkce organismu
Bylo popsáno, že nestabilní sloučeniny syrového česneku se převedou na stabilní sloučeniny, jako je například S-allyl cystein ​​(SAC), po fermentačním zpracování. U fermentované formy česneku bylo prokázáno (zdroj: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/), že má silnější antioxidační aktivitu než syrový česnek, a to in vitro a in vivo.Výhody fermentovaného česnekuSAC vychytává volné radikály - včetně superoxidu, peroxidu vodíku, hydroxylu, peroxydusitanu i kyseliny chlorné a v neposlední řadě singletový kyslík
Indukuje aktivitu endogenních antioxidačních enzymů - například glutathionperoxidázy, chinon oxidoreduktázy a superoxiddismutázy
Inhibuje prooxidační enzymy - například oxid dusnatý a xantinoxidázuKardiolog Kurt A. Oster hovoří o arterosklerotických změnách, které se mohou projevit např. infarktem, právě z důvodu homogenizace mléka. Rozhodující roli v tom hraje enzym xantinoxidáza, který je přirozeně vázán v tukových částicích. Podle Ostera se homogenizací zvyšuje biologická dostupnost enzymu ve střevě, který dále přechází do krve.Co se stane s esenciálními aminokyselinami v syrovém česneku během procesu fermentace?
Čerstvý česnek (na 100g) Fermentovaný česnek (na 100g) - zvýšené hodnoty v závorce
  • Isoleucin 217 mg (371 mg)
  • Leucin 308 mg (779 mg)
  • Lysin 273 mg (385 mg)
  • Methionin 76 mg (210 mg)
  • Histidin 113 mg (287 mg)
  • Fenylalanin 183 mg (461 mg)
  • Tryptofan 66 mg (102 mg)
  • Valin 291 mg (610 mg)
Výsledky se samozřejmě můžou měnit v závislosti na kvalitě surového česneku a správného fermentačního procesu.Jaký potravinový doplněk obsahující fermentovaný česnek je pro vás nejlepší?
  • musí obsahovat vysoce koncentrovanou hodnotu SAC (S-allyl cystein)
  • musí procházet konzistentním procesem fermentace (zabezpečení adekvátního množství SAC na dávku)
  • je podroben dvojité fermentaci (enzymatická a mikrobiální inkubace - využití přírodně se vyskytujících vnitřních bakterií
  • lyofilizace - tento proces udržuje produkt stabilní (asi rok a půl) a konzistentní
  • je micro-testován a analyzován na ORAC hodnoty
  • certifikace Kosher a HALAL
Upozornění:
Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Produkt nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék a není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu. Účelem informací zde uvedených není zvýšení spotřeby a výdeje produktů. Nevybízíme vás k nevhodnému, nestřídmému nebo neopodstatněnému užívání produktů. Vždy si pečlivě prostudujte příbalový leták, účinné látky a použití produktů konzultujte s lékařem nebo lékárníkem.

Mohlo by vás také zajímat