Salvia Paradise Camu camu prášek BIO 50 g
249,00 Kč
Přejít do obchodu
další informace
Camu camu (lat. Myrciaria dubia) je strom rostoucí v záplavových oblastech Amazonie, především pak v Peru a Brazílii. Camu camu je známý především pro své kyselé, vitamínem C nabité plody Camu cherry.
Plody camu camu BIO mají enormní obsah vitamínu C, cca 30× tolik, co pomeranče, což se také odráží na jejich kyselé chuti.
Camu camu BIO, patřící do skupiny zvané „super ovoce“, je skutečným darem amazonských pralesů. Prášek z tohoto kyselého ovoce je bohatým zdrojem především přírodního vitamínu C. Ten, jak známo, přispívá k normální funkci imunitního systému, k ochraně buněk před oxidativním stresem, ke snížení míry únavy a vyčerpání. Vitamín C zvyšuje vstřebávání železa, podporuje normální funkci nervové soustavy a přispívá k normální psychické činnosti.
Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku rozmícháme s vodou, džusem či jinou šťávou a užíváme 3× denně. Doporučujeme přidávat do jídel, zmrzlin a koktejlů pro zvýšení jejich nutriční hodnoty.
TIP na přípravu: Požadované množství nejprve vložíme do sklenice, přidáme pouze 2× více vody nežli prášku a rozmícháme na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně doředíme tekutinou, přičemž nevznikají hrudky.
Složení: 100% Myrciaria dubia BIO.
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g
V DD** (3 lžičky = cca 9 g)
Energetická hodnota
1 286 kJ/307 kcal
116 kJ/28 kcal
Bílkoviny
28,2 g
2,5 g
Sacharidy
54 g
4,9 g
- z toho cukry
4 g
0,4 g
Tuky
0,7 g
0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
0,2 g
0 g
Vláknina
28,2 g
2,5 g
Sůl
0,07 g
0 g
Vitamín C
2 600 mg
234 mg (292 %)*
Niacin
111,1 mg
9,99 mg (62 %)*
* RHP – referenční hodnota příjmu ** DD – denní dávka
Upozornění: Nenahrazuje pestrou stravu. Ukládejte mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
Doplněk stravy
Plody camu camu BIO mají enormní obsah vitamínu C, cca 30× tolik, co pomeranče, což se také odráží na jejich kyselé chuti.
Camu camu BIO, patřící do skupiny zvané „super ovoce“, je skutečným darem amazonských pralesů. Prášek z tohoto kyselého ovoce je bohatým zdrojem především přírodního vitamínu C. Ten, jak známo, přispívá k normální funkci imunitního systému, k ochraně buněk před oxidativním stresem, ke snížení míry únavy a vyčerpání. Vitamín C zvyšuje vstřebávání železa, podporuje normální funkci nervové soustavy a přispívá k normální psychické činnosti.
Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku rozmícháme s vodou, džusem či jinou šťávou a užíváme 3× denně. Doporučujeme přidávat do jídel, zmrzlin a koktejlů pro zvýšení jejich nutriční hodnoty.
TIP na přípravu: Požadované množství nejprve vložíme do sklenice, přidáme pouze 2× více vody nežli prášku a rozmícháme na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně doředíme tekutinou, přičemž nevznikají hrudky.
Složení: 100% Myrciaria dubia BIO.
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g
V DD** (3 lžičky = cca 9 g)
Energetická hodnota
1 286 kJ/307 kcal
116 kJ/28 kcal
Bílkoviny
28,2 g
2,5 g
Sacharidy
54 g
4,9 g
- z toho cukry
4 g
0,4 g
Tuky
0,7 g
0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
0,2 g
0 g
Vláknina
28,2 g
2,5 g
Sůl
0,07 g
0 g
Vitamín C
2 600 mg
234 mg (292 %)*
Niacin
111,1 mg
9,99 mg (62 %)*
* RHP – referenční hodnota příjmu ** DD – denní dávka
Upozornění: Nenahrazuje pestrou stravu. Ukládejte mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
Doplněk stravy