Klobouky Fedora

Klobouk Fedora propůjčuje vážnost a styl každému svému nositeli, vyskytuje se proto v šatnících žen i mužů po celém světě. Výborně se hodí jak k formálnímu, tak casual outfitu – stačí jen zvolit vhodnou kombinaci.

Náš tip

Klobouk Fedora: módní symfonie v rytmu elegance

Klobouk Fedora vytváří nenucený a elegantní dojem, proto si dokonale rozumí se sofistikovanými outfity, kterým slouží jako výrazný doplněk. Není proto třeba dalších nápadných prvků.

Skvěle si vystačíte s pohodlnými košilovými šaty, přes které přehodíte minimalistický kabát a přidáte boty na podpatku. Chcete-li ubrat na eleganci, sáhněte po teniskách a džínové bundě – dokonalý casual look je na světě.

Klobouk, který si s partnerem můžete půjčovat

Fedora v roce 1882 vtrhla z divadelních prken stejnojmenné hry Fédora nejprve do ženského světa módy a později i do pánského. Dámský klobouk Fedora bývá plstěný, s pevnou vysokou korunou a dlouhou krempou. Jeho formálnost už jen dokresluje černá či hnědá barva, ve které je většinou k dostání. Často bývá dozdoben drobným řemínkem, stuhou či kamínky.

Pánský klobouk Fedora vám dodá šmrnc

Fedora byla až do 60. letech prakticky denní nezbytností každého správně ustrojeného muže, neboť tehdejší módní trendy doslova dýchaly elegancí a formálností. Své místo na výsluní si však zaslouží i dnes. Jako lusknutím prstu totiž dodá každému všednímu oblečení ten správný hipsterský švih a elegantnímu outfitu zase na potřebné uhlazenosti.