999,00 Kč
Přejít do obchodu
Lahodná příchuť a perfektní složení Vás odpálí do vesmíru! LAUF PROTEIN! Lauf protein je složen z 50% z nativního koncentrátu a z 50% z nativního izolátu. V koncentrátu se nacházejí imunoglobuliny, laktoferin a další látky prospěšné pro náš organismus. Zatímco izolát zajišťuje vysoký obsah bílkovin. Spojením vznikl pro tělo velmi dobře využitelný protein, který je vhodný pro podporu zdraví a doplnění bílkovin z toho nejkvalitnějšího zdroje! Svou kvalitou, stravitelností a čistotou nemá konkurenci.Nativní protein z mléka od volně se pasoucích krav Nedenaturovaný nativní syrovátkový protein je získáván za studena přímo z čerstvého kravského mléka od volně pasoucích se krav krmených trávou, které pochází z kontrolovaného evropského chovu. Oproti běžným proteinům prochází mléko pouze jednou šetrnou pasterizací (běžně se pasterizuje 2x). Proces mikrofiltrace probíhá při velmi nízké teplotě (do 10°C), při které si protein zachovává imunoglobuliny a enzymy. Je lépe stravitelný, dobře se vstřebává a hlavně má lepší využitelnost obsažených bílkovin. Díky šetrné a přímé metodě zpracování z čerstvého mléka nejsou porušeny vazby mezi aminokyselinami a celkově se v proteinu nachází vyšší koncentrace aminokyselin zejména proanabolického leucinu. Rozdíl mezi nativním syrovátkovým proteinem a běžným “sýrovým” syrovátkovým proteinemNativní syrovátkový protein se vyrábí za studena přímo z čerstvého mléka od krav pasoucích se na pastvinách a krmených trávou. Zatímco “sýrový” syrovátkový protein se vyrábí ze sýru, přesněji řečeno z vedlejšího produktu vzniklého při výrobě sýru, syrovátky. Běžný syrovátkový protein je tedy oproti nativnímu proteinu více zpracovanou potravinou a při procesu výroby dochází k degradaci aminokyselin i prospěšných látek, neboť se nejdřív musí mléko pasterizovat zahřátím, poté se za vyšších teplot vyrábí sýr a v poslední fázi výroby ještě dochází k zahřívání syrovátky získané ze sýru, aby byl vyroben syrovátkový protein. Zatímco u nativního proteinu dochází pouze k jedné pasterizaci na začátku při výrobě mléka a poté se filtrací přímo z mléka šetrně za nízkých teplot získává nativní syrovátkový protein bez degradace křehkých vazeb mezi aminokyselinami. Výsledným produktem je pak protein mimořádně kvalitní, čistý a pro tělo velmi dobře vstřebatelný i stravitelný. Nativní protein se vyznačuje vyšší koncentrací aminokyselin (7 g BCAA na dávku) a tělu prospěšných látek (laktoferin, imunoglobulin). Nativní protein je kaviárem mezi proteiny. Studie ukazují, že nativní syrovátkový protein zvyšuje koncentraci aminokyselin v krvi více než běžný syrovátkový protein nebo mléko, což by mohlo zjednodušeně řečeno prodloužit čas pro budování svalů v těleŠetrná výroba proteinu z nativní syrovátkyJeden z důvodů, proč si nativní syrovátka vede tak dobře v obsahu a vstřebatelnosti bílkovin, je výrobní proces. U proteinu z nativní syrovátky dochází k pasterizaci pouze jednou, zatímco u syrovátkového proteinu dvakrát. Tím může dojít k denaturaci (znehodnocení) bílkovin a navíc výroba nativního syrovátkového proteinu probíhá procesem mikrofiltrace za studena (teplota do 10°C). Jednoduše řečeno lze říci, že výroba nativního syrovátkového proteinu je natolik šetrná, že si díky tomu protein zachová množství bílkovin i vyšší množství aminokyselin.DIAAS - index kvality bílkovinNejen obsah bílkovin, ale také stravitelnost aminokyselin, je důležitý údaj, o který se zajímat. Nativní syrovátkový protein si v tomto hodnocení DIAAS (digestible indispensable amino acid score) vede skvěle. Jde o zhodnocení bílkovin na základě vstřebatelnosti a stravitelnosti aminokyselin. Jinými slovy o jak kvalitní bílkovinu z hlediska vstřebatelnosti v organismu se jedná. A nativní syrovátka obsazuje v hodnocení DIAAS přední příčky.Nativní syrovátkový proteinPod označením nativní protein si můžete představit výrobní proces, při kterém se oddělí syrovátka a mléko, aniž by předtím docházelo k oddělení za účelem výroby jiných produktů, jako jsou třeba sýry. Zatímco u jiných výrobních postupů jsou proteiny až na posledním místě, jak z mléka zpracovat skutečně vše, je nativní syrovátkový protein samostatný produkt, který jako první z mléka vzniká.Nejkvalitnější druh proteinu na trhuNarozdíl od běžné syrovátky je nativní protein získáván přímo z mléka za studena, čímž se násobí jeho stravitelnost a využitelnost bílkovin. Slovo “nativní” se pojí k procesu, při kterém se oddělí syrovátka a mléko, aniž by předtím docházelo k oddělení za účelem výroby jiných mléčných výrobků jako to je u běžných proteinů. Způsob šetrného zpracování se projevuje také na aminokyselinovém spektru, kdy nativní syrovátkový protein obsahuje až o 16% více proanabolického leucinu a skoro o 40% více cystinu. V každé odměrce najdete 26 g bílkovin. Nativní protein obsahuje přirozeně velmi pestré spektrum aminokyselin. Každá aminokyselina má v těle svou specifickou funkci, jedna bez druhé, však fungují jen na půl plynu, dohromady jsou proto daleko silnější!
Rozdíl mezi LAUF Protein a Performance ProteinLAUF i Performance protein obsahují nativní protein nejvyšší kvality. Avšak s tím rozdílem, že LAUF obsahuje 100% nativního proteinu v podobě izolátu a koncentrátu v poměru 1:1. Zatímco Performance obsahuje nativní syrovátkový protein z 62% a z 26% kolagen, zároveň je obohacen o kolostrum a kokosový olej. LAUF protein obsahuje bohatší spektrum aminokyselin především proanabolický leucin, neboť obsahuje 100% nativního syrovátkového proteinu. LAUF protein je více zaměřený pro doplňování bílkovin nejen pro sportovní výkon a růst svalů, zatímco Performance má širší využití pro imunitu, střevo, ale i trénink.Proč volit LAUF protein z nativní syrovátky?
Složení: (45 %) nativní syrovátkový proteinový koncentrát, (45 %) nativní syrovátkový proteinový izolát, přírodní aroma, zahušťovadlo: guma guar, sladidlo: steviol-glykosidy. Minimální trvanlivost na obale. Uchovávejte v suchu, chladu a nevystavujte přímému sluneční záření.Podíl aminokyselin - LAUF Protein - Karamel
Výživové údaje a složení - LAUF Protein - Čokoláda
Složení: (44 %) nativní syrovátkový proteinový koncentrát, (44 %) nativní syrovátkový proteinový izolát, kakao*, přírodní aroma, zahušťovadlo: guma guar, sladidlo: steviol-glykosidy. * z ekologického zemědělství. Minimální trvanlivost na obale. Uchovávejte v suchu, chladu a nevystavujte přímému sluneční záření.Podíl aminokyselin - LAUF Protein - Čokoláda
Výživové údaje a složení - LAUF Protein - Vanilka
Složení: (47 %) nativní syrovátkový proteinový koncentrát, (47 %) nativní syrovátkový proteinový izolát, přírodní aroma, zahušťovadlo: guma guar, sladidlo: steviol-glykosidy. Minimální trvanlivost na obale. Uchovávejte v suchu, chladu a nevystavujte přímému sluneční záření. Podíl aminokyselin - LAUF Protein - Vanilka
Výživové údaje a složení - LAUF Protein - Arašídy v čokoládě
Složení: (40 %) nativní syrovátkový proteinový izolát, (40 %) nativní syrovátkový proteinový koncentrát, kakao*, (6 %) arašídový prášek se sníženým obsahem tuku, přírodní aroma, zahušťovadlo: guma guar (vláknina), sladidlo: steviol-glykosidy. *z ekologického zemědělství. Minimální trvanlivost uvedena na obalu.Podíl aminokyselin - LAUF Protein - Arašídy v čokoládě
Výživové údaje a složení - LAUF Protein - Skořicová rolka
Složení: (45 %) nativní syrovátkový proteinový izolát, (45 %) nativní syrovátkový proteinový koncentrát, přírodní aroma, (3 %) skořice*, zahušťovadlo: guma guar* (vláknina), emulgátor: slunečnicový lecitin, sladidlo: steviol-glykosidy. *z ekologického zemědělství. Minimální trvanlivost uvedena na obalu.Podíl aminokyselin - LAUF Protein - Skořicová rolka
Výživové údaje a složení - LAUF Protein - PistácieVýživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 1443 kJ / 345 kcal, tuky: 0,19 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,02 g, sacharidy: 12,94 g, z toho cukry: 7,84 g, vláknina: 1,70 g, bílkoviny: 73,42 g, sůl: 0,53 g. Výživové údaje na dávku (35 g): Energetická hodnota: 505 kJ / 121 kcal, tuky: 0,07 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,01 g, sacharidy: 4,53 g, z toho cukry: 2,75 g, vláknina: 0,60 g, bílkoviny: 25,70 g, sůl: 0,18 g. Složení: (45 %) nativní syrovátkový proteinový koncentrát, (45 %) nativní syrovátkový proteinový izolát, zahušťovadlo: guma guar, emulgátor: slunečnicový lecitin, sladidlo: steviol-glykosidy, přírodní aroma s příchutí pistácie.Podíl aminokyselin - LAUF Protein - PistáciePodíl aminokyselin na 35 g (1 dávka): Kyselina glutamová: 4,91 g, Leucin: 3,49 g, Kyselina aspagarová: 3,22 g, Lysin: 2,92 g, Isoleucin: 1,57 g, Valin: 1,42 g, Threonine: 1,34 g, Alanin: 1,29 g, Proline: 1,29 g, Serin: 1,22 g, Tyrosin: 1,09 g, Fenylalanin: 1,08 g, Cystein: 0,88 g, Arginin: 0,69 g, Methionin: 0,64 g, Tryptofan: 0,61 g, Histidin: 0,59 g, Glycin: 0,55 g.Výživové údaje a složení - LAUF Protein - Schwarzwaldský dortVýživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 1443 kJ / 345 kcal, tuky: 0,19 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,02 g, sacharidy: 12,94 g, z toho cukry: 7,84 g, vláknina: 1,70 g, bílkoviny: 73,42 g, sůl: 0,53 g. Výživové údaje na dávku (35 g): Energetická hodnota: 505 kJ / 121 kcal, tuky: 0,07 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,01 g, sacharidy: 4,53 g, z toho cukry: 2,75 g, vláknina: 0,60 g, bílkoviny: 25,70 g, sůl: 0,18 g.Složení: (45 %) nativní syrovátkový proteinový koncentrát, (45 %) nativní syrovátkový proteinový izolát, zahušťovadlo: guma guar, emulgátor: slunečnicový lecitin, sladidlo: steviol-glykosidy, přírodní aroma s příchutí Schwarzwaldského dortu.Podíl aminokyselin - LAUF Protein - Schwarzwaldský dort Podíl aminokyselin na 35 g (1 dávka): Kyselina glutamová: 4,91 g, Leucin: 3,49 g, Kyselina aspagarová: 3,22 g, Lysin: 2,92 g, Isoleucin: 1,57 g, Valin: 1,42 g, Threonine: 1,34 g, Alanin: 1,29 g, Proline: 1,29 g, Serin: 1,22 g, Tyrosin: 1,09 g, Fenylalanin: 1,08 g, Cystein: 0,88 g, Arginin: 0,69 g, Methionin: 0,64 g, Tryptofan: 0,61 g, Histidin: 0,59 g, Glycin: 0,55 g.
Lauf Protein | Performance Protein | |
Pro koho je vhodný | Pro profesionální sportovce, fyzicky aktivní muže i ženy a ty, kteří potřebují doplnit bílkoviny. | Pro všechny, kteří potřebují doplnit bílkoviny během dne, posílit imunitu, zdraví střev a kloubů. |
Forma nativní syrovátky | Kombinace nativního syrovátkového koncentrátu a izolátu. | Nativní syrovátkový koncentrát |
Slazeno | Lístky stévie | Lístky stévie |
Původ mléka | Litva | Litva |
Bílkoviny | 26 g | 26 g |
Sacharidy v 1 dávce (35 g) | 2,7 g | 1,8 g |
Tuky v 1 dávce (35 g) | 0,5 g | 2,1 g |
Laktóza | Nižší obsah laktózy | Vyšší obsah laktózy |
- Získán šetrně z čerstvého mléka od volně se pasoucích krav krmených trávou.
- Vyšší koncentrace aminokyselin (7 g BCAA na dávku).
- Nejvyšší možná kvalita, čistota, stravitelnost a biodostupnost.
- Aminokyseliny v neporušených vazbách pro lepší využitelnost v těle.
- Vyšší koncentrace leucinu pro budování svalů.
- Zachování imunoglobulinu a laktoferinu.
- Syrovátka ve své přirozené přírodní podobě jako v mléku.
- 26 g bílkovin na dávku.
- Slazeno přírodním sladidlem stévií, která neškodí mikrobiomu.
Velikost dávky: 35 g (1 odměrka)Balení obsahuje 28 dávek. | Na 100 g | na 35 g |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1364 kJ / 326 kcal | 477 kJ / 114 kcal |
Tuky | 0,16 g | 0,06 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,00 g | 0,00 g |
Sacharidy | 7,90 g | 2,77 g |
- z toho cukry | 7,90 g | 2,76 g |
Vláknina | 1,70 g | 0,60 g |
Bílkoviny | 74,01 g | 25,90 g |
Sůl | 0,53 g | 0,19 g |
Velikost dávky: 35 g (1 odměrka)Balení obsahuje 28 dávek. | % | na 35 g |
---|---|---|
Kyselina glutamová | 15,55 | 4,97 g |
Leucin | 11,05 | 3,53 g |
Kyselina asparagová | 10,18 | 3,26 g |
Lysin | 9,25 | 2,96 g |
Isoleucin | 4,96 | 1,58 g |
Valin | 4,50 | 1,44 g |
Threonin | 4,26 | 1,36 g |
Alanin | 4,08 | 1,30 g |
Proline | 4,08 | 1,30 g |
Serin | 3,86 | 1,23 g |
Tyrosin | 3,45 | 1,10 g |
Fenylalanin | 3,42 | 1,09 g |
Cystein | 2,78 | 0,89 g |
Arginin | 2,17 | 0,69 g |
Methionin | 2,02 | 0,65 g |
Tryptofan | 1,93 | 0,62 g |
Histidin | 1,87 | 0,60 g |
Glycin | 1,73% | 0,55 g |
Velikost dávky: 35 g (1 odměrka)Balení obsahuje 28 dávek. | Na 100 g | na 35 g |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1431 kJ / 342 kcal | 502 kJ / 120 kcal |
Tuky | 1,41 g | 0,49 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,73 g | 0,26 g |
Sacharidy | 8,42 g | 2,95 g |
- z toho cukry | 7,71 g | 2,70 g |
Vláknina | 3,47 g | 1,22 g |
Bílkoviny | 73,27 g | 25,64 g |
Sůl | 0,52 g | 0,18 g |
Velikost dávky: 35 g (1 odměrka)Balení obsahuje 28 dávek. | % | na 35 g |
---|---|---|
Kyselina glutamová | 15,55 | 4,82 g |
Leucin | 11,05 | 3,42 g |
Kyselina asparagová | 10,18 | 3,15 g |
Lysin | 9,25 | 2,96 g |
Isoleucin | 4,96 | 2,87 g |
Valin | 4,50 | 1,39 g |
Threonin | 4,26 | 1,32 g |
Alanin | 4,08 | 1,26 g |
Proline | 4,08 | 1,26 g |
Serin | 3,86 | 1,20 g |
Tyrosin | 3,45 | 1,07 g |
Fenylalanin | 3,42 | 1,06 g |
Cystein | 2,78 | 0,86 g |
Arginin | 2,17 | 0,67 g |
Methionin | 2,02 | 0,62 g |
Tryptofan | 1,93 | 0,60 g |
Histidin | 1,87 | 0,58 g |
Glycin | 1,73% | 0,53 g |
Velikost dávky: 35 g (1 odměrka)Balení obsahuje 28 dávek. | Na 100 g | na 35 g |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1410 kJ / 337 kcal | 494 kJ / 118 kcal |
Tuky | 0,16 g | 0,06 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,00 g | 0,00 g |
Sacharidy | 8,16 g | 2,86 g |
- z toho cukry | 8,15 g | 2,85 g |
Vláknina | 1,70 g | 0,60 g |
Bílkoviny | 76,41 g | 26,74 g |
Sůl | 0,55 g | 0,19 g |
Velikost dávky: 35 g (1 odměrka)Balení obsahuje 28 dávek. | % | na 35 g |
---|---|---|
Kyselina glutamová | 15,55 | 5,11 g |
Leucin | 11,05 | 3,63 g |
Kyselina asparagová | 10,18 | 3,35 g |
Lysin | 9,25 | 3,04 g |
Isoleucin | 4,96 | 1,63 g |
Valin | 4,50 | 1,48 g |
Threonin | 4,26 | 1,40 g |
Alanin | 4,08 | 1,34 g |
Proline | 4,08 | 1,34 g |
Serin | 3,86 | 1,27 g |
Tyrosin | 3,45 | 1,12 g |
Fenylalanin | 3,42 | 0,91 g |
Cystein | 2,78 | 0,71 g |
Arginin | 2,17 | 0,66 g |
Methionin | 2,02 | 0,63 g |
Tryptofan | 1,93 | 0,62 g |
Histidin | 1,87 | 0,61 g |
Glycin | 1,73 | 0,57 g |
Velikost dávky: 35 g (1 odměrka)Balení obsahuje 28 dávek. | Na 100 g | na 35 g |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1435 kJ / 343 kcal | 502 kJ / 120 kcal |
Tuky | 2,30 g | 0,80 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,89 g | 0,31 g |
Sacharidy | 9,61 g | 3,36 g |
- z toho cukry | 7,52 g | 2,63 g |
Vláknina | 5,26 g | 1,84 g |
Bílkoviny | 69,52 g | 24,33 g |
Sůl | 0,48 g | 0,17 g |
Velikost dávky: 35 g (1 odměrka)Balení obsahuje 28 dávek. | % | na 35 g |
---|---|---|
Kyselina glutamová | 15,55 | 4,38 g |
Leucin | 11,05 | 3,11 g |
Kyselina asparagová | 10,18 | 2,86 g |
Lysin | 9,25 | 2,61 g |
Isoleucin | 4,96 | 1,39 g |
Valin | 4,50 | 1,26 g |
Threonin | 4,26 | 1,20 g |
Alanin | 4,08 | 1,15 g |
Proline | 4,08 | 1,15 g |
Serin | 3,86 | 1,09 g |
Tyrosin | 3,45 | 0,97 g |
Fenylalanin | 3,42 | 0,96 g |
Cystein | 2,78 | 0,78 g |
Arginin | 2,17 | 0,61 g |
Methionin | 2,02 | 0,56 g |
Tryptofan | 1,93 | 0,55 g |
Histidin | 1,87 | 0,53 g |
Glycin | 1,73 | 0,48 g |
Velikost dávky: 35 g (1 odměrka)Balení obsahuje 28 dávek. | Na 100 g | na 35 g |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1368 kJ / 327 kcal | 481 kJ / 115 kcal |
Tuky | 0,17 g | 0,06 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,01 g | 0,00 g |
Sacharidy | 8,33 g | 2,92 g |
- z toho cukry | 7,76 g | 2,71 g |
Vláknina | 3,55 g | 1,24 g |
Bílkoviny | 72,82 g | 25,49 g |
Sůl | 0,53 g | 0,18 g |
Velikost dávky: 35 g (1 odměrka)Balení obsahuje 28 dávek. | % | na 35 g |
---|---|---|
Kyselina glutamová | 15,55 | 4,89 g |
Leucin | 11,05 | 3,47 g |
Kyselina asparagová | 10,18 | 3,19 g |
Lysin | 9,25 | 2,91 g |
Isoleucin | 4,96 | 1,55 g |
Valin | 4,50 | 1,41 g |
Threonin | 4,26 | 1,34 g |
Alanin | 4,08 | 1,28 g |
Proline | 4,08 | 1,28 g |
Serin | 3,86 | 1,23 g |
Tyrosin | 3,45 | 1,08 g |
Fenylalanin | 3,42 | 1,07 g |
Cystein | 2,78 | 0,87 g |
Arginin | 2,17 | 0,68 g |
Methionin | 2,02 | 0,63 g |
Tryptofan | 1,93 | 0,61 g |
Histidin | 1,87 | 0,59 g |
Glycin | 1,73 | 0,54 g |
další informace