České Ghíčko Ghí - přepuštěné máslo 1000 ml

České Ghí je nejzdravější a nejlahodnější tuk pro vás s máslovo-oříškovou vůní.
Ghí nebo přepuštěné máslo či nejpřesněji přečištěné máslo je produkt pocházející z oblasti indického subkontinentu, a hraje důležitou roli v indické, egyptské i etiopské kuchyni, vyrábí se z kravského másla. Přepuštěné máslo se připravuje pomalým převařováním másla, kdy se odstraňuje voda a ostatní příměsi až zbude čistý, průhledný tuk žluté barvy, který má vyšší bod přepalování (200-250 °C) než původní máslo (150-180 °C) a delší trvanlivost i mimo lednici. Správně připravené a dokonale přečištěné ghí, které je uchováváno v uzavřených nádobách na chladném a suchém místě, vydrží měsíce.
Ghí podle Ayurvédy:
snižuje cholesterol,
posiluje játra,
obsahuje protivirové fenolitické antioxidanty,
má omlazující a regenerační účinky,
vyživuje buňky,
detoxikuje organismus,
je vhodné jako pleťová výživa a tonikum,
posiluje nervovou soustavu,
podporuje plodnost,
posiluje ledviny,
ulevuje při hemeroidech a chronických bolestech kloubů, vodnaté rýmě a bolestech uší,
pomáhá při únavě,
posiluje zrak,
napomáhá trávení.
Složení:
mléčný tuk min. 99,3 %
Dávkování:
Ghí se uplatní zejména v teplé kuchyni na smažení (při 200-250 °C), vaření, dušení, pečení. Je ideální najíšku, pod dušenou zeleninu atd. Ve studené kuchyni je vhodný k mazání na pečivo nebo stačí každý den lžička pro zdraví. Dále je vhodný zevně na pokožku formou masáží, na popáleniny, poraněná místa, vysušené ruce.
Upozornění:
Ghí je přirozeně bezlepkový a neobsahuje laktózu. Nemusí se uskladňovat v lednici, stačí v temnu a při teplotě 0-20 °C. Případná změna konzistence není na závadu.
další informace

Mohlo by vás také zajímat

Zobrazit další sportovní výživa