sloučenina, která se nalézá u některých druhů ovoce a zeleniny (zvláště hojný ve slupce a semenech hroznů)
přírodní látka a velmi silný antioxidant, který chrání buňky v těle před volnými radikály v těle, třeba v reakci na UV záření
podle studií je zodpovědný za dlouhověkost tím, že chrání DNA před poškozením a pomáhá chránit buňky před zhoubným bujením
podílí se aktivně na zpomalování buněčného cyklu přirozeného stárnutí
ovlivňuje činnost Sirtuinů v těle a zesiluje jejich aktivitu při obraně dědičné informace a samotné DNA
Výhody produktuPro stabilzaci použita patentovaná metoda OxyPhyte®. Zachování fytonutrientů za poskytnutí maximální aktivity včetně zachování vysoké hodnoty ORAC (antioxidační síla - Oxygen Radical Absorbance Capacity).
antioxidační směs hroznových jader a extraktu ze slupky, organického černého rybízu, organického švestkového extraktu a extraktu z kořene křídlatky japonské.
produkt pro posílení antioxidační kapacity organismu
Slupka a semena hroznů vám poskytují nejúčinnější zásoby antioxidantů, nikoli dužina samotná.
Bio ovoce a zeleninaVýzkum ukazuje, že některé ekologicky pěstované ovoce a zelenina mají významně vyšší hladiny antioxidantů než tradičně pěstované potraviny.Podíl polyfenolů na antioxidační kapacitě v lidské stravě je mnohem větší než u přijímaných vitamínů.Další skupinou jsou flavonoidy - rostliny v reakci na zátěžové faktory životního prostředí (útoky hmyzu, konkurenční rostliny apod.) produkují flavonoidy, které se podílejí na silné antioxidační aktivitě.Bohužel, konvenční metody, které používají pesticidy a herbicidy brzdí produkci flavonoidů.Rostliny vystavené pesticidům a herbicidům mají menší potřebu vytvářet takové sloučeniny. A proto tyto rostliny produkují méně antioxidantů než organicky pěstované potraviny.POZOR na nezměrnou a přehnanou konzumaci velkého množství ovoce nebo zeleniny bohatých na polyfenoly (cibule, brokolice, pórek, artičoky, brambory, jahody, švestky a další). Řešení určitě není sníst na posezení kilo hroznů, protože se slupkou a semínky, kde se nachází resveratrol musíte sníst i dužinu a nadměrná konzumace může způsobit vysoké hodnoty inzulínu díky sladkému ovocnému cukru.Nehledě na to, že ne všichni si kvůli alergiím můžeme dopřávat např. brambory, jahody nebo holdovat častému pití kvalitního nesířeného červeného bioaktivního vína apod.Navíc každá kapsle produktu Resveratrol obsahuje stejné množství resveratrolu jako cca 9,3 litrů červeného vína. Polyfenoly se podílejí na podpoře:
vylepšují účinnost vitamínu C
redukce oxidu dusnatého - silný volný radikál, který ovlivňuje krevní tok
zdraví srdce
imunitního systému
paměti a koncentrace
Složení:Resveratrol + Antioxidanty, 30 kapslí, doplněk stravyVelikost dávky: 1 rostlinná kapsleBalení obsahuje 30 dávek. Množství v 1 dávce %RHP*Dr. Mercola - antioxidační směsOrganic prášek z černého rybízuExtrakt z jádra hroznového vínaExtrakt ze slupky hroznového vínaOrganic extrakt ze švestky (ovoce) 400 mg **Resveratrol (extrakt z kořene Křídlatky japonské) 50 mg