669,00 Kč
Přejít do obchodu
DR. IMMUNE FIVE100% BIO REISHI, ŽAMPION, HLÍVA, SHIITAKE, CHAGA, VITAMÍN C + DDoplněk stravy pro děti. VHODNÉ PRO DĚTI: OBRANNÝ ŠTÍT, ODOLNOST, NORMÁLNÍ FUNKCE IMUNITNÍHO SYSTÉMU DAILY LINE = PRODUKTY S VYSOKOU POTENCÍ A ÚČINKEMSirup pro děti s jahodovou příchutí, ve formě mikroemulze (HMT = Hifas Microemulsion Tech) s optimálním obsahem prebiotik, beta-glukanů, vitamínu C, D a dalších biologicky aktivních složek ze speciálních adaptogenních hub. Originální produkt evropského původu s vysokou potencí a garantovaným obsahem bioaktivních složek: Vysokoprocentní BIO extrakt z Reishi Vysokoprocentní extrakt z Žampionu mandlového (Agaricus blazei) Vysokoprocentní extrakt z Hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus) Vysokoprocentní extrakt z Shiitake Vysokoprocentní extrakt z ChagyPrémiová kvalita, čistota a funkčnost je garantována více než dvacetiletou tradicí a dobrým jménem přímého výrobce (vlastní biotechnologické a vývojové laboratoře) a také pěstitele (vlastní mykorhizní les a ekofarma) = etická produkce a kontrola celého výrobního procesu od A po Z. Vysokoprocentní extrakty z Reishi a Shiitake jsou prvotřídní extrakty vyrobené z plodnice, tedy celého těla houby v reprodukčním stádiu pěstované v přirozené symbióze s dřevem = maximální síla. Koncentrát z Hlívy ústřičné je vyroben z celého těla houby v reprodukčním stádiu, které je pěstováno v přirozené symbióze naturálního organického substrátu = maximální síla. Extrakt z chagy je prvotřídní extrakt z čistého mycelia Chagy. Čisté mycelium je produkováno exkluzivní metodou tekuté kultivace ve zcela přírodním fermentovaném substrátu, která garantuje velmi vysokou bioaktivitu. Díky pokročilému vědeckému výzkumu je možné kultivovat ve speciálním bioreaktoru konkrétní kmen s nejvyšším potenciálem . Tento kultivační systém umožňuje plnohodnotnou produkci díky které se získává čisté mycelium Chagy, jehož bohatost na aktivní biomolekuly je jako u divokých forem. Jedná se o tzv. Mycelium on Grain FREE kategorii nativních produktů s nejvyšší potencí a garantovaným obsahem bioaktivních složek! Pozn.: Velká část produktů na trhu nabízí pouze tzv. Mycelium on Grain (MOG), tedy mycelium pěstované nízkonákladovou cestou na obilninách a rýži (odlišné složení s vysokým podílem obilných polysacharidů), to vše obvykle bez podrobné specifikace bioaktivních složek na etiketě produktu (velmi často je uváděn pouze obecný údaj o obsahu polysacharidů = škrob). Díky šetrné metodě extrakce Hifas Green Extraction Technology®, která používá unikátní technologie a vstupní materiály z hub v kvalitě RAW (sušené při teplotách pod 40 stupňů Celsia), obsahuje finální extrakt maximální koncentraci každé bioaktivní látky v její původní nedenaturované podobě (chráněno průmyslovým tajemstvím). HMT (Hifas Microemulsion Tech) je patentovaný naturální systém mikro-enkapsulace (mikroemulgační a nanoemulgační systém), který zlepšuje biologickou dostupnost, využitelnost a bezproblémové vstřebávání. Jako nosič pro mikro-enkapsulaci je využit naturální cyklický dextrin, který je současně zdrojem šetrné energie s postupným uvolňováním (obnova buněčné energie). Garantovaný obsah bioaktivních složek (v 15 ml) : β-glukany (β-(1-3):(1-6) D-glukany: 84 mg α-glukany: 57 mg Prebiotické fruktooligosacharidy: 420 mg BIO extrakt z Reishi Ganozumib® 60 mg Extrakt z Žampionu mandlového (Agaricus blazei) 60 mg Extrakt z Hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus) 60 mg Extrakt z Shiitake (Lentinula edodes) 60 mg Extrakt z Chagy (Inonotus obliquus) 60 mg Vitamín C: 59 mg Vitamín D: 3,7 μgHifas da Terra je celosvětově uznávaný biotechnologický leader v přímé produkci adaptogenních hub a v přímém výzkumu specializovaných extraktů nejvyšší farmaceutické kvality. V současné době je realizováno více než 15 klinických studií hodnotících přímé benefity produktů této jedinečné značky. Společnost spolupracuje s více než 200 multi-disciplinárními odborníky a vědeckými pracovníky. Dlouhodobé studium klinických aplikací tak umožňuje formulovat bezkonkurenční kvalitu na trhu. #1 MUSHROOM ORIGINAL = HIFAS DA TERRA GANOZUMIB® - PŘÍRODNÍ, NEDENATUROVANÝ EXTRAKT Z REISHI ŽAMPION - PŘÍRODNÍ, NEDENATUROVANÝ EXTRAKT ZE ŽAMPIONU HLÍVA ÚSTŘIČNÁ - PŘÍRODNÍ, NEDENATUROVANÝ EXTRAKT Z HLÍVY SHIITAKE - PŘÍRODNÍ, NEDENATUROVANÝ EXTRAKT ZE SHIITAKE CHAGA - PŘÍRODNÍ, NEDENATUROVANÝ EXTRAKT Z CHAGY DAILY LINE = PRODUKTY S VYSOKOU POTENCÍ A ÚČINKEM HMT (Hifas Microemulsion Tech) = foma mikro a nanoemulze HGE - Hifas Green Extraction (patentovaná naturální technologie) Vyrobeno z plodnice (celé tělo houby v reprodukčním stádiu) Chaga - vyrobeno z čistého mycelia MOG FREE (Mycelium on Grain FREE) = NE komerční pěstování na obilninách, rýži atd. Nativní forma zdroje (sušení při teplotách do 40 °C) Kontrola produkce od A po Z = prémiová kvalita Vlastní klinické studie a vývoj s tradicí od roku 1998 100% Evropský původ = vlastní ekofarma a mykorhizní les Pozitivní kyslíková produkce = vyšší produkce O2 , než spotřeba CO2! Uznávaný leader v oboru = vlastní biotechnologické laboratoře Hifas® Mycotherapy Bank - jedna z největších kmenových bank hub Prestižní člen asociace IMMA (Integrative Myco-Medicine Association) Certifikace GMP (Good Manufacturing Practice) Bez obsahu syntetických beta-glukanů GMO FREEReishi se přezdívá "král hub" a není to jen tak pro nic za nic. Jde aktuálně o nejpodrobněji prozkoumanou adaptogenní houbu s více než 5000 odbornými články nebo studiemi zaměřenými na její účinky. Reishi obsahuje stovky bioaktivních sloučenin nebo bioaktivních molekul (ve Výzkumném a vývojovém oddělení Hifas da Terra jsou tyto složky studovány víc než 20 let), jejichž účinky souvisí s psychickou kondicí a mnoha dalšími oblastmi. Vědecký portál Pubmed za posledních 10 let publikoval více než 1000 článků zaměřených na účinek hub a velká část z nich byla zaměřená právě na Reishi. Nejranější záznamy o Reishi pocházejí až z druhého tisíciletí př.n.l. Císař Quin Shi Huang Di (stavěl Velkou čínskou zeď) tehdy hledal elixír života a byl obdarován Reishi. Poté, co jej vyzkoušel, byly všechny odrůdy této houby vyhrazeny exkluzivně pro císaře. Dodnes je Reishi považované za nejhodnotnější součást Tradiční čínské medicíny. V 16. století popsal jeho vlastnosti čínský učenec Li Shih-Chen, do širšího povědomí ve světě se dostala v padesátých letech 20. století, kdy začala být zkoumána i mimo Čínu a Japonsko.Žampion mandlový (Agaricus blazei Murill) nazývaný také sun mushroom je jednou z nejznámějších a nejstudovanějších adaptogenních hub díky vysokému obsahu polysacharidů a minerálů jako je zinek, který má vlastnosti spojené s obranným štítem. Vedle toho obsahuje také kyselinu gama-aminomáselnou (GABA) s vlastnostmi souvisejícími s mikrobiomem, neurogenezí a kardiovaskulárním systémem, a přírodní lovastatin. Žampion mandlový je ceněný také pro své vlastnosti související s alergiemi, svými účinky se podobá Reishi nebo Lví Hřívě. Díky charakteristickému aromatu a chuti se mu přezdívá mandlová houba. Žampion mandlový je rozšířený v brazilském deštném pralese, proto je jeden z jeho názvů Piedade mushroom nebo Brazilian oyster mushroom. Číňané mu říkají Ji Song Rong, Japonci Himematsutake. Hlíva ústřičná (Pleurotus ostreatus) - Hlíva je spolu se Shiitake nejpopulárnější houba známá i mimo medicinální oblast zejména v kuchyni. Byla by ale škoda využívat hlívu jen na vaření. Má unikátní polysacharidovou kompozici, obsahuje vlákninu, enzymy, polyfenolické sloučeniny a další látky. Říká se jí "Oyster mushroom", "Orellana" nebo "Belarii landu". Chaga má dlouhou tradici užití v sibiřské medicíně, roste v severských lesech Evropy. Díky její černé barvě a obrovsky silnému účinku se jí přezdívá černá perla nebo diamant lesa. Zejména od 60. let se výzkumu Chagy intenzivně věnuje vědecká komunita po celém světě, která zmapovala její vlastnosti související s obranným štítem, civilizačními problémy a dalšími oblastmi. Chaga obsahuje velké množství polysacharidů, inotodiolu, betulinu a betulinové kyseliny. Shiitake (Lentinula edodes) je jedná adaptogenní houba obsahující fenolické sloučeniny - přirozené adaptogenní modulátory. Její název je odvození od japonského slova Shii (strom podobný kaštanu) a slova take (houba). Jde o jednu z prvních hub pěstovaných na dřevě a také o nejvíce rozšířenou jedlou houbu na světě. Používá se mimo jiné jako přírodní afrodiziakum, obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, železo, vápník, zinek a zejména polysacharidy jako beta-glukan lentinan. Hifas da Terra = Evropský leader v oboru adaptogenních hubHifas da Terra (prestižní člen asociace Integrative Myco-Medicine Association) je evropský biotechnologický leader ve vývoji produktů z bioaktivních adaptogenních hub. Společnost má aktuálně více než 15 aktivních klinických studií hodnotících benefity suplementace jejími produkty. Spolupracuje na nich s vysokými školami a lékařskými zařízeními - například Univerzitou ve Vigo, Fakultní nemocnicí Ourense, Nemocnicí Meixoeiro nebo Centrem lékařské geriatrické pomoci v Leganés. V současné době realizuje Hifas da Terra tyto klinické studie / projekty. Hifas da Terra = Vše pod jednou střechouHifas da Terra je prémiová španělská firma zaměřená na špičkovou produkci vlastních adaptogenních hub. Suroviny pro výrobu svých doplňků nenakupuje od jiných producentů, ale získává z hub pěstovaných na vlastní eko farmě. Zde jsou houby za nejpřísnějších podmínek pěstovány buď v ekologických sklenících a nebo přímo na přírodním dřevě tak, jak je to běžné v přírodě. Hifas da Terra tak doslova kontroluje celý proces růstu, sklizně a výroby konečného produktu - vše se totiž odehrává pod vlastní střechou a nebo jak říká Esteban Stompel, jeden ze zakladatelů značky a šéf výzkumu a inovací, ve vlastním houbovém lese. Za zmínku stojí, že společnost Hifas de Terra vysadí každý rok více než 120.000 mykorhizálních stromů, které se kromě produkce starají o pozitivní produkci kyslíku. Hifas da Terra = Vše zasvěceno vývoji a výzkumu 62 % zisku Hifas da Terra jde na výzkum a vývoj. Všichni v Hifas se soustředí primárně na vývoj, vědecký výzkum a na poskytnutí řešení pro zlepšení života. Prostřednictvím pre-klinických a klinických zkoušek se ověřuje a dokazuje účinek všech produktů. V tomto směru HdT překračuje biotechnologickou hranici a míří do oblasti biopharma hledáním nových patentovatelných produktů a nových použití jako prostředků bioaktivní přírodní podpory. Máme vlastní velký vědecký tým a pracuje s námi více než 200 multidisciplinárních expertů. Hifas® Mycotherapy Bank - jedna z největších kmenových bank hub Hifas da Terra má jednu z největších bank kmenů adaptogenních hub v Evropě, což umožňuje vybrat pro každé zaměření ten nejvíc vhodný kmen. Exkluzivní banka Hifas da Terra obsahuje kolekci více než 200 kmenů, z nichž některé jsou depozitované a chráněné pod rozdílnými IP právy (Intellectual Property), zatímco jiné jsou v procesu patentování. Výzkumný a vývojový tým Hifas da Terra neustále pracuje na rozšiřování kmenové banky vyhledáváním a selektováním nových kmenů adaptogenních hub. Hifas da Terra = Quality, Purity and Potency Hifas da Terra má motto "Quality, Purity and Potency" - "Kvalita, Čistota a Účinnost". Aby tyto tři body mohla značka u všech svých produktů garantovat, vyvinula exkluzivní systém kontroly kvality kombinující pokročilé vlastnosti technologií užívaných v Oddělení výzkumu a vývoje, a striktní požadavky Oddělení kontroly kvality. Výroba se drží těchto pravidel: 360° dohledatelnost - každou složku v produktech Hifas da Terra lze dohledat doslova ze všech stran, proto 360°. Přísně kontrolovaná produkce od pěstování, přes kultivační procesy až po uvedení na trh podléhají farmaceutickému standardu kvality GMP (Good Manufacturing Practice). Trojí analytická kontrola - kontrola probíhá v oblasti bezpečnosti, čistoty, koncentrace aktivních složek a potvrzení stability finálního produktu. To zahrnuje testování na mikrobiologickou čistotu, pesticidy, těžké kovy a lepek. Každý extrakt z hub má svůj unikátní "otisk prstů" pořízený pomocí pokročilých analytických technik, který nám pomáhá doložit identitu extraktu. Bezpečnost - Produkty se testují pro získání statutu "organic": Toto testování garantuje naprostou absenci 400 pesticidů a těžkých kovů v každé vyprodukované šarži stejně jako ve finálním produktu. Externí kontrolní analýzy provádí organizace EUROFINS a CRAEGA. Mikrobiologické testování - Testování Hifas da Terra je v některých případech více striktní než ta, která vyžadují Evropské lékopisy stanovující předepsanou kvalitu léků. Testy na stabilitu - Jejich použití je normálně vyhrazeno exkluzivně pro farmaceutický průmysl a mnoho společností je neprovádí. Finální produkty jsou testovány pod určitou teplotou s vlhkostí vzduchu, aby se posoudila stabilita formule. Koncentrace - Standardizace aktivních složek: Na rozdíl od ostatních produktů z adaptogenních hub, Hifas da Terra informuje na etiketách o koncentracích aktivních složek - tyto koncentrace jsou získané pomocí přesných analytických procesů. Laboratorní tým Hifas da Terra certifikuje jejich přítomnost, složení a koncentraci (beta-glukany, terpeny, vitamíny a minerály, a další látky), prostřednictvím externích analytických auditových systémů - GMP, ISO 13485 a EUROFINS Labs. Pouze esenciální složky - a žádné neesenciální (rýže, dřevo, slupky,...) 100% rostlinné kapsle - naše kapsle nejsou smíchané s bylinnou medicínou, umělými sladidly nebo plnidly 100% Recyklovatelné - 100% recyklovatelné skleněné nádobyMaximální koncentrace nedenaturovaných biomolekul extraktu = technologie HGE - Hifas Green ExtractionImplementujeme vrcholové technologie (čekajících na patent) přímo spojené s účinností produktu a výtěžkem extrakce. Minimalizujeme také množství nepoužitého vedlejšího materiálu díky používání vedlejších produktů v zemědělství nebo v oblasti zvířecích krmiv. HGE - Hifas Green Extraction - exkluzivní extrakční systém, který používá unikátní technologie a vstupní materiály z hub v kvalitě RAW (sušené při teplotách pod 40 stupňů Celsia) pro dosažení vyšších koncentrací bioaktivních ingrediencí. HGE je také extrakční systém, který je ekologický a udržitelný. Společnost Hifas da Terra patří v celosvětovém měřítku mezi uznávané průkopníky v oblasti nových extrakčních metod, zaměřených na ekologickou cestu. Prvopočátky technologie Hifas Green Extraction Technology® lze nalézt v článku Sequential extraction of Hericium erinaceus using green solvents publikovaném v roce 2015 v časopise LWT- Food Science, švýcarské společnosti pro potravinářskou vědu a technologii (SGLWT/SOSSTA). Hifas Green Extraction Technology® je unikátní a efektivní extrakční metoda (patentovaný), při které je zaručen bezpečný, čistý a vysoce kvalitní extrakt. To vše prostřednictvím unikátního procesu, při kterém se snižuje spotřeba energie, jsou používána alternativní rozpouštědla a obnovitelné přírodní zdroje. Biotechnologové společnosti Hifas da Terra tak navrhli a implementovali uznávaný extrakční postup, který je patentovaný a chráněný průmyslovým tajemstvím. Při tomto jedinečném procesu lze získat maximální koncentraci každé bioaktivní látky v její původní nedenaturované podobě. Jedná se o tzv. nedenaturované MIB (Mico-Inmuno-Biotics) extrakty, které jsou bioaktivní a identické se svým zdrojem! Jak vybrat kvalitní suplement s houbami? Houby mohou obsahovat těžké kovy, pesticidy a mohou být ozářené. Výběr dobré značky je proto zásadní. Vždycky bychom se měli dívat po koncentracích aktivních složek a po těchto označeních: STUDIE ODHALILA, ŽE 75 % TESTOVANÝCH SUPLEMENTŮ S REISHI OBSAHOVALO JEN STOPY NEBO VŮBEC ŽÁDNÉ HOUBY. ZDROJ: REVISTA NATURE & NUTRAINGREDIENTS. Studie proběhnuvší v roce 2017 v USA a publikovaná ve vědeckém žurnálu Nature odhalila, že jen 25 % produktů s houbami, tzn. 1 ze 4, obsahuje takové množství Reishi, které je na obalu. Ostatních 75 % má pouze stopy Reishi a nebo neobsahuje houby vůbec. Optimalizace a udržitelnost ve výrobním procesu Kvalita, účinnost a náš závazek k životnímu prostředí jdou ruku v ruce tak, abychom mohli poskytnout špičkové a udržitelné produkty. Udržitelnost Heslem je "Healthy & Conscious - Always good for you, now better for the planet". Dosáhnutí dokonalosti našich produktů spolu s ochranou prostředí je naše zdravá obsese. Od začátku do konce, od nejdůležitějšího až po malé detaily toho, co děláme a jak to děláme, nás definují tyto standardy a principy: BIO, NE-GMO produkty GMP farmaceutická kvalita a bezpečnostní standardy Produkty vhodné pro celiaky, jedince s laktózovou intolerancí a vegany 100% rostlinné kapsle z celulózy, očistěné vody a mrkvového koncentrátu Papír z udržitelných lesů... a nyní u našich produktů sklo nahrazuje recyklovatelný plast Naším dalším cílem je být zelení Skleněné obaly Náš závazek k ochraně prostředí zahrnuje obaly našich produktů: zavádíme sklo, materiál s nekonečno životy. Sklo nejen, že má nekonečný životní cyklus, ale také díky pevnosti a barvě topazu našich nových lahviček chrání a uchovává vlastnosti extraktu vevnitř. A také 100% eliminuje možnost přenosu materiálu z obalu do produktu. Možnost nekonečného znovuvyužití skla redukuje emise CO2 a nutnost využití nového materiálu pro výrobu nových obalů. Houby pomáhají životnímu prostředí Většina z nás netuší, že houby jsou neocenitelné pro obnovu a regeneraci půdy. Hifas da Terra provádí enviromentální výzkumné projekty zaměřené na obnovu půdy kontaminované uhlovodíky a látkami z těžební činnosti, stejně jako na obnovu půdy poškozené lesními požáry. Zatímco některé houby jsou schopné rozkládat znečišťující látky, jiné přináší život do inertní půdy pomocí interakce s kořeny kaštanů, dubů a různých jehličnanů. Tyto symbiotické druhy hub poskytují stromům, se kterými spolužijí, velkou odolnost a sílu pro přežití v nepříznivých podmínkách. Symbiotickému soužití prospěšných hub s kořeny rostlin se říká mykorhiza. Společnost Hifas da Terra průběžně vysazuje mykorhyzní stromy pro pomoc poškozené půdě. Čistá energie a energetická úspora Sídlo Hifas da Terra obklopuje přirozená zeleň, která zároveň vyžaduje zvládnutí hospodaření s vodními zdroji. Proto je zde studna shromažďující dešťovou vodu, která po ozónovém očištění slouží jako zdroj vody pro sídlo firmy. Biomasa získaná z okolního lesa je užívaná jako biopalivo generující teplo v průběhu zimy v našich břidlicových podlahách. Méně odpadu Hifas také používá systém uzavřené smyčky pro nakládání s odpady z pěstebních pytlů a polen, které používáme při pěstování našich hub. Jakmile skončí výrobní cyklus pytlů a polen, výsledný substrát se použije k vyživování naší půdy organickou hmotou. Naše uhlíková stopa Hifas da Terra generuje více kyslíku než ho spotřebuje! Díky programu Hifas Foresta je každý rok zasazeno 120.000 stromů. Tyto stromy hrají hlavní roli v obnově krajiny a půdy. Podporují rovněž udržitelnou ekonomiku generováním cenných zdrojů v krajině pro budoucí generace. Balení: 250 ml Dávkování: 0,5 ml/ 1 kg váhy dítěte. Po otevření uchovávejte v lednici při teplotě 2-8 °C a spotřebujte nejlépe do 40 dní. Před otevřením lehce protřepat. Upozornění: Pro děti od tří let. Skladujte v chladu a suchu. Po otevření uchovávejte v lednici při teplotě 2-8 °C a spotřebujte nejlépe do 40 dní. Před otevřením lehce protřepat. Ukládejte mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Není náhrada pestré stravy a zdravého životního stylu. Neužívejte při přecitlivělosti či alergii na kteroukoli složku produktu nebo pokud je poškozen obal. Bioaktivní složky: na 15 ml* (% RHP**) Beta-(1-3):(1-6) D-glukany 84 mg Alfa-glukany 57 mg Bio Agaricus blazei extrakt 60 mg Bio Ganoderma lucidum extrakt 60 mg Bio Inonotus obliquus extrakt 60 mg Bio Lentinula edodes extrakt 60 mg Bio Pleurotus ostreatus extrakt 60 mg Fruktooligosacharidy 420 mg Vitamín D 3,7 µg (74 %) Vitamín C 59 mg (74 %) * dávka 15 ml odpovídá dítěti o váze 30 kg.** Referenční hodnota příjmu vitamínů a minerálních látek. Složení v 15 ml: voda, bio agáve nektar, gama-cyklodextrin, fruktooligosacharidy (90% inulin) 420 mg (2,5 %), bio koncentrát šťávy z Malpighia glabra L. (Acerola) 288 mg (1,7 %), extrakt z plodnice Agaricus blazei (Žampion mandlový) 60 mg (0,4 %), extrakt z plodnice Ganoderma lucidum (Reishi—Lesklokorka lesklá) 60 mg (0,4 %), extrakt z mycelia Inonotus obliquus (Chaga—Rezavec šikmý) 60 mg (0,4 %), extrakt z plodnice Lentinula edodes (Šiitake—Houževnatec jedlý) 60 mg (0,4 %), extrakt z plodnice Pleurotus ostreatus (Hlíva ústřičná) 60 mg (0,4 %), vitamín C (kyselina L-askorbová) 59 mg (74 %*), jahodové aroma, konzervant sorban draselný, regulátor kyselosti kyselina citrónová, vitamín D 3,7 µg (74 %*). *Referenční hodnota příjmu vitamínů a minerálních látek. Extrakty z plodnice Agaricus blazei, Ganoderma lucidum, Inonotus obliquus, Lentitula edodes a Pleurotus ostreatus s obsahem vitamínu C a D a s prebiotiky.
další informace