179,00 Kč
Přejít do obchodu
Přípravky Probacin® ATB jako jediné na českém trhu obsahují unikátní bakteriální sporu Bacillus clausii. Bacillus clausii je již desítky let v Itálii registrovaný jako léčivá látka, na našem trhu je veden jako doplněk stravy.
Tuto životaschopnou sporu je vhodné doplňkově užívat společně s antibiotickou terapií (vysoká odolnost Bacillus clausii vůči širokému spektru antibiotik).
Je vhodné užívat Probacin spolu s antibiotiky pro udržení přirozené střevní mikroflóry.
Probacin obsahuje spóry specifického probiotického kmene Bacillus clausii doplněné arabinogalaktanem (prebiotikum, které podporuje růst a aktivitu probiotik ve střevě). Spóry Bacillus clausii jsou vysoce odolné vůči kyselému žaludečnímu prostředí a po vyklíčení ve střevě vytváří prospěšnou střevní mikroflóru. Bacillus clausii vykazuje zvýšenou přilnavost k buňkám střeva. Studie prokázaly, že Bacillus clausii stimuluje střevní imunitní systém (GALT), zprostředkovává specifickou imunitní odpověď, a předpokládá se tak, že zajišťuje ochranu před rozvojem alergických a autoimunitních onemocnění. Při podávání Bacillusu clausii bylo v klinickém testování doloženo snížení rizika vzniku alergických projevů, například alergické rýmy. Bacillus clausii také snižuje frekvenci a délku infekcí horních cest dýchacích jak u zdravých osob, tak i u alergicky predisponovaných jedinců.
Bacillus clausii je významně odolný vůči širokému spektru antibiotik, a to vůči řadě: penicilinové tetracyklinové cefalosporinové makrolidové aminoglykosidové linkosamidové. Dále je odolný k metronidazolu, streptomycinu, kolistinu, kyselině nalidixové, kyselině pipemidové a kyselině fusidové.
Díky odolnosti vůči tak širokému spektru antibiotik, jež je výjimečnou vlastností mezi probiotiky, napomáhá Bacillus clausii obnově narušené střevní mikroflóry během používání antibiotik. Bacillus clausii mohou užívat děti i dospělí.
Složení v uzávěru:
Spory Bacillus clausii MTCC 5472, oxid křemičitý, maltodextrin.
Složení v lahvičce:
Voda, fruktóza, FiberAid AG (arabinogalaktan) jako prebiotikum, kyselina citronová, aroma, sorbát draselný.
Jak používat:
Otáčejte uzávěrem ve směru hodinových ručiček až do nejzazší polohy. V této pozici prášek z uzávěru propadne do tekutiny pod uzávěrem. Protřepejte dobře lahvičku (se stále přišroubovaným uzávěrem) pro dobré rozpuštění. Odšroubujte uzávěr a vypijte obsah lahvičky.
Dávkování:
Děti od 6 měsíců věku: při akutních stavech 1 lahvička denně, při preventivním používání 1 lahvička každé 3–4 dny. Dospělí: 1– 2 lahvičky denně. Užívat nejlépe nalačno.
Balení:
8 lahviček po 10 ml s dávkovacím uzávěrem - dávka na 8 dní
Upozornění:
Nejnižší věk 6 měsíců, od něhož je vhodné užívání Probacinu® ATB u dětí, byl posouzen a odsouhlasen Pediatrickou společností ČLS JEP. Uchovávejte mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Doplňky stravy se nesmí používat jako náhrada pestré stravy. Zakalení přípravku není na závadu jeho kvalitě. Doba použitelnosti se vztahuje na uchovávání neporušeného balení přípravku při správné teplotě, tj. od 4 °C do 25 °C. Probiotické bakterie jsou obecně citlivé na vyšší teploty, a proto je vhodnější jejich uchovávání nejlépe na chladnějším místě nebo v běžné domácí chladničce.
Tuto životaschopnou sporu je vhodné doplňkově užívat společně s antibiotickou terapií (vysoká odolnost Bacillus clausii vůči širokému spektru antibiotik).
Je vhodné užívat Probacin spolu s antibiotiky pro udržení přirozené střevní mikroflóry.
Probacin obsahuje spóry specifického probiotického kmene Bacillus clausii doplněné arabinogalaktanem (prebiotikum, které podporuje růst a aktivitu probiotik ve střevě). Spóry Bacillus clausii jsou vysoce odolné vůči kyselému žaludečnímu prostředí a po vyklíčení ve střevě vytváří prospěšnou střevní mikroflóru. Bacillus clausii vykazuje zvýšenou přilnavost k buňkám střeva. Studie prokázaly, že Bacillus clausii stimuluje střevní imunitní systém (GALT), zprostředkovává specifickou imunitní odpověď, a předpokládá se tak, že zajišťuje ochranu před rozvojem alergických a autoimunitních onemocnění. Při podávání Bacillusu clausii bylo v klinickém testování doloženo snížení rizika vzniku alergických projevů, například alergické rýmy. Bacillus clausii také snižuje frekvenci a délku infekcí horních cest dýchacích jak u zdravých osob, tak i u alergicky predisponovaných jedinců.
Bacillus clausii je významně odolný vůči širokému spektru antibiotik, a to vůči řadě: penicilinové tetracyklinové cefalosporinové makrolidové aminoglykosidové linkosamidové. Dále je odolný k metronidazolu, streptomycinu, kolistinu, kyselině nalidixové, kyselině pipemidové a kyselině fusidové.
Díky odolnosti vůči tak širokému spektru antibiotik, jež je výjimečnou vlastností mezi probiotiky, napomáhá Bacillus clausii obnově narušené střevní mikroflóry během používání antibiotik. Bacillus clausii mohou užívat děti i dospělí.
Složení v uzávěru:
Spory Bacillus clausii MTCC 5472, oxid křemičitý, maltodextrin.
Složení v lahvičce:
Voda, fruktóza, FiberAid AG (arabinogalaktan) jako prebiotikum, kyselina citronová, aroma, sorbát draselný.
Jak používat:
Otáčejte uzávěrem ve směru hodinových ručiček až do nejzazší polohy. V této pozici prášek z uzávěru propadne do tekutiny pod uzávěrem. Protřepejte dobře lahvičku (se stále přišroubovaným uzávěrem) pro dobré rozpuštění. Odšroubujte uzávěr a vypijte obsah lahvičky.
Dávkování:
Děti od 6 měsíců věku: při akutních stavech 1 lahvička denně, při preventivním používání 1 lahvička každé 3–4 dny. Dospělí: 1– 2 lahvičky denně. Užívat nejlépe nalačno.
Balení:
8 lahviček po 10 ml s dávkovacím uzávěrem - dávka na 8 dní
Upozornění:
Nejnižší věk 6 měsíců, od něhož je vhodné užívání Probacinu® ATB u dětí, byl posouzen a odsouhlasen Pediatrickou společností ČLS JEP. Uchovávejte mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Doplňky stravy se nesmí používat jako náhrada pestré stravy. Zakalení přípravku není na závadu jeho kvalitě. Doba použitelnosti se vztahuje na uchovávání neporušeného balení přípravku při správné teplotě, tj. od 4 °C do 25 °C. Probiotické bakterie jsou obecně citlivé na vyšší teploty, a proto je vhodnější jejich uchovávání nejlépe na chladnějším místě nebo v běžné domácí chladničce.
další informace