109,00 Kč
Přejít do obchodu
Inulín
Co je vlastně inulin?
Inulin je 100% přírodní nízkokalorická rozpustná vláknina z kořene čekanky. Má prebiotické účinky a tím pádem je velmi prospěšný pro střevní mikroflóru. Pomáhá navodit pocit sytosti, má nízkou kalorickou hodnotu a zpomaluje vstřebávání sacharidů z tenkého střeva. Navíc je perfektně rozpustný, nemá žádnou vůni a je lehce sladký. Může se tak částečně použít i jako funkční sladidlo. Pravidelnou konzumací vlákniny z kořene čekanky tak nejen zvýšíte množství konzumované vlákniny, ale budete se cítit celkově lépe.
K čemu je inulin?
Vláknina by měla tvořit podstatnou část našeho jídelníčku (20 -30 g / den), nicméně se uvádí, že její průměrný příjem je pouze 10 - 15 g / den. Inulin vám může s tímto deficitem efektivně pomoci.
Největší přednosti inulinu?
• Mimořádně funkční doplněk stravy pro doplnění vlákniny
• Je velmi prospěšný pro střevní mikroflóru
• Nízká kalorická hodnota a lehce sladká chuť
• Velmi jednoduše se s ním pracuje a můžete ho přidat do celé řady nápojů i pokrmů
• Podporuje přirozenou obranyschopnost a vitalitu
Jak správně užívat inulin?
Užívejte 1-2 čajové lžičky denně. Prášek rozmíchejte ve sklenici vody (150 - 200 ml) a vypijte. Inulin můžete také přidat do smoothie, džusu nebo vašeho oblíbeného pokrmu.
Je vhodné začít s užíváním menších dávek a zvyšovat je postupně, aby si organismus na příjem vlákniny zvykl. Vyhnete se tak nepříjemným zažívacím potížím.
Pozor! Nezalévejte inulin horkou vodou.
Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
Upozornění: Jedná se o doplněk stravy. Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy. Není určeno jako náhrada pestré stravy.
Co je vlastně inulin?
Inulin je 100% přírodní nízkokalorická rozpustná vláknina z kořene čekanky. Má prebiotické účinky a tím pádem je velmi prospěšný pro střevní mikroflóru. Pomáhá navodit pocit sytosti, má nízkou kalorickou hodnotu a zpomaluje vstřebávání sacharidů z tenkého střeva. Navíc je perfektně rozpustný, nemá žádnou vůni a je lehce sladký. Může se tak částečně použít i jako funkční sladidlo. Pravidelnou konzumací vlákniny z kořene čekanky tak nejen zvýšíte množství konzumované vlákniny, ale budete se cítit celkově lépe.
K čemu je inulin?
Vláknina by měla tvořit podstatnou část našeho jídelníčku (20 -30 g / den), nicméně se uvádí, že její průměrný příjem je pouze 10 - 15 g / den. Inulin vám může s tímto deficitem efektivně pomoci.
Největší přednosti inulinu?
• Mimořádně funkční doplněk stravy pro doplnění vlákniny
• Je velmi prospěšný pro střevní mikroflóru
• Nízká kalorická hodnota a lehce sladká chuť
• Velmi jednoduše se s ním pracuje a můžete ho přidat do celé řady nápojů i pokrmů
• Podporuje přirozenou obranyschopnost a vitalitu
Jak správně užívat inulin?
Užívejte 1-2 čajové lžičky denně. Prášek rozmíchejte ve sklenici vody (150 - 200 ml) a vypijte. Inulin můžete také přidat do smoothie, džusu nebo vašeho oblíbeného pokrmu.
Je vhodné začít s užíváním menších dávek a zvyšovat je postupně, aby si organismus na příjem vlákniny zvykl. Vyhnete se tak nepříjemným zažívacím potížím.
Pozor! Nezalévejte inulin horkou vodou.
Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
Upozornění: Jedná se o doplněk stravy. Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy. Není určeno jako náhrada pestré stravy.
další informace