769,00 Kč
Přejít do obchodu
Chlorella Naturalis je vysoce kvalitní sladkovodní řasa pěstovaná na Taiwanu. Obsahuje řadu certifikátů jakosti a bezzávadnosti. Jedná se o 100% Chlorellu pyrenoidosu. Neobsahuje žádná pojidla, příměsy ani konzervanty.
Chlorella je jedna z nejstarších forem života na zemi. Existuje již téměř tři miliardy let! Svůj název si vysloužila díky své barvě a stavbě. Chloros řecky znamená zelený a ella se dá z latiny přeložit jako malý. V přírodě existuje více druhů chlorell. Nicméně nejznámější a komerčně nejvyužívanější jsou zejména tyto dvě: pyrenoidosa a vulgaris a to zejména díky vyšší nutriční výživnosti. Chlorella Naturalis je sladkovodní řasa chlorella pyrenoidosa, která je hojně pěstována zejména na asijském kontinentě. Dle nezávislých testů bylo prokázáno, že nejčistší chlorelly jsou pěstovány právě na Taiwanu.
Na co nejčastěji používáte chlorellu:
Pro kvalitní bílkoviny a aminokyseliny, které jsou cenným základním stavebním kamenem všech buněk v lidském těle.
Pro minerály
Pro antioxidanty, které aktivně vyhledávají a blokují vznikající volné radikály již v zárodku.
Pro přírodní vitamíny, které si lidský organizmus až na některé výjimky, nedokáže sám vyrobit, a proto je musí získávat prostřednictvím stravy.
Pro chlorofyl
Pro boj s nadváhou – díky tomu, že dodává organismu potřebné látky, nemá tělo potřebu ukládat si tukové zásoby.
Pro podporu imunitního systému, díky kterému se zvyšuje odolnost organismu vůči běžným nemocem.
Obsah vitamínů a minerálů Chlorelly Naturalis:
Chlorella Naturalis obsahuje ...
77x více železa než špenát
7x více vitamínu E než mango
13x více vitamínu K než petržel
2x více bílkovin než vejce
11x více vitamínu B6 než květák
Složení:
100% čistá Chlorella pyrenoidosa
Dávkování:
dospělý muž
5-6 tablet 3x denně (celkem denně 15-18 tablet) zapít vodou či ječmenem
dospělá žena
4-5 tablet 3x denně (celkem denně 12-15 tablet) zapít vodou či ječmenem
dítě od 3 let
Doporučuje se poloviční dávkování. Tudíž 1-3 tablety 3x denně (celkem denně 3-9 tablet)
*
Ráno
Poledne
Večer
1. – 3. den
1
1
1
4. – 7. den
2
1
2
8. – 10. den
3
2
3
11. – 12. den
4
3
4
13. – 14. den
5
4
5
15. den a dále
6
5
6
Dávka je brána jako 1 tableta
Certifikáty jakosti Chlorelly Naturalis:
Chlorella Naturalis vyniká zejména svou kvalitou a vlivem na lidský organismus. Jeden z důkazů, že tomu opravdu tak je, jsou certifikáty jakosti s mezinárodním uznáním, které Chlorella Naturalis získala.
Chlorella Naturalis získala cerfikát zajišťující bezpečnost potraviny
Chlorella Naturalis získala certifikát bezzávadnosti potravin
Chlorella Naturalis získala certifikát znamenající "povolený" či "nezávadný"
Chlorella Naturalis získala certifikát označující prvotřídní mezinárodní jakost
Pěstování Chlorelly Naturalis:
Pěstování - Chlorella Naturalis je sladkovodní řasa chlorella pyrenoidosa, která se pěstuje na asijském kontinentu - Taiwanu. Primariát Asie v pěstování chlorelly není náhodný. Pro správný růst a kvalitu chlorelly je třeba dodržovat čisté prostředí (jezera, vzduch atd.) a hlavně mít dostatečný počet slunečných dní. Hlavně posledního faktoru není možné v našem prostředí dosáhnout.
Dezintegrace chlorelly - Jedna z nejdůležitějších částí, která má na kvalitu chlorelly zásadní vliv je narušení buněčných stěn - tzv. dezintegrace. Chlorella má sama o sobě velmi silnou buněčnou stěnu, kterou naše enzimy - trávící trakt, nedokáže správně zpracovat. Pro ilustraci si tuto skutečnost můžeme přiblížit na klasickém vlašském ořechu. Ořech má skořápku - ochranný obal a uvnitř je plod, který chceme. Abychom dostali živiny z plodu, musíme skořápku nejdříve rozlousknout a následně sníst plod. Stejné to je i s chlorellou. Chlorella má silnou "skořápku", která chrání "plod" uvnitř. Pakliže bychom konzumovali chlorellu bez jakýchkoli úprav, vstřebatelnost by byla cca 20%. Naštěstí na tuto skutečnost vědci přišli a naučili se "skořápku" rozbít šetrným způsobem, aby neporušili kvalitu chlorelly a zároveň, aby byla vstřebatelnost co nejvyšší - cca 80%.
STEAM - je metoda tzv. sprejového sušení, které zaručuje vysoce šetrný způsob buněčného narušení stěn spolu se vstřebatelností cca 80%. Při metodě STEAM dochází ve speciálním výparníku za vysokého tlaku k mžikovému „odpaření“ tj. vysušení chlorellových buněk. Při tom zároveň dojde k mikroskopickému narušení buněčných stěn. Předností této metody je vysoká vstřebatelnost i šetrnost k nutričním látkám. Ty jsou uchovány uvnitř buněčných stěn (nedochází k vylití buněčného jádra) a jsou chráněny před oxidací.
Nutriční hodnoty Chlorelly Naturalis:
Pěstitel Chlorelly Naturalis:
Pěstitel Chlorelly Naturalis - společnost „Tchaj-wan Chlorella Manufacturing Company (TCMC)“ byla založena v roce 1964 a byla první společností, která začala pěstovat chlorellu na Tchaj-wanu. TCMC je světově nejstarší a největší výrobce této sladkovodní řasy. V roce 1964, Huang Chi-Jui, bývalý starosta Taipei City, spolu se slavnými lékaři a podnikateli, založil první společnost na světě, která se zabývala pěstováním chlorelly. V roce 1964 byla ve městě Tao Yuan County postavena jeho první továrna o celkové ploše 25.000 m2 a s roční výrobní kapacitou 150 tun. Dnes je TCMC největší a technicky nejpokročilejší pěstitel chlorell na světě. Od roku 1964 se výrobní techniky průběžně renovovaly a obměňovaly tak, aby si společnost udržela pověst nejlepšího světového pěstiteel prémiové řasy chlorelly. Taiwan Chlorella Manufacturin se též zaměřuje na zajištění nejmocnějších přírodních zdrojů do ne-pasterizovaných tablet. Pojem "nejmocnější přírodní zdroj" sice může znít trochu pateticky, nicméně toto označení vzniklo na základě zjištění nutričních hodnot či antioxidační síly v jednotlivých potravinách. Výzkumy tedy potvrdily, že zelené potraviny (jak se též říká mladému ječmenu, řase chlorelle či spirulině) obsahují veliké množství těchto látek a navíc v přírodní, tedy pro tělo, dobře stravitelné formě.
Balení:
250 g (1000 tablet) - balení na 2 - 3 měsíce
Chlorella Naturalis je pěstována na Taiwanu a následně balena u nás, v České republice, do 250g plastových dóz. Tento hotový výrobek se následně prodává se schválením Ministerstva zdravotnictví i Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Společnost patří mezi špičkové balicí společnosti s mnohaletou zkušeností jak v oblasti balení potravin, tak i potravinových doplňků v BIO kvalitě. Mimo jiné vlastní i řadu certifikátů včetně balení BIO produktů. Plastové dózy, ve kterých se chlorella uchovává a prodává jsou určeny speciálně pro potraviny. Nemůže tedy dojít ke kontaminaci chlorelly plastem.
Upozornění:
Doplněk stravy. Nevhodné pro děti. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není náhrada pestré stravy. Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte v suchu, chladu a temnu. Země původu Tchaj-wan.
Chlorella je jedna z nejstarších forem života na zemi. Existuje již téměř tři miliardy let! Svůj název si vysloužila díky své barvě a stavbě. Chloros řecky znamená zelený a ella se dá z latiny přeložit jako malý. V přírodě existuje více druhů chlorell. Nicméně nejznámější a komerčně nejvyužívanější jsou zejména tyto dvě: pyrenoidosa a vulgaris a to zejména díky vyšší nutriční výživnosti. Chlorella Naturalis je sladkovodní řasa chlorella pyrenoidosa, která je hojně pěstována zejména na asijském kontinentě. Dle nezávislých testů bylo prokázáno, že nejčistší chlorelly jsou pěstovány právě na Taiwanu.
Na co nejčastěji používáte chlorellu:
Pro kvalitní bílkoviny a aminokyseliny, které jsou cenným základním stavebním kamenem všech buněk v lidském těle.
Pro minerály
Pro antioxidanty, které aktivně vyhledávají a blokují vznikající volné radikály již v zárodku.
Pro přírodní vitamíny, které si lidský organizmus až na některé výjimky, nedokáže sám vyrobit, a proto je musí získávat prostřednictvím stravy.
Pro chlorofyl
Pro boj s nadváhou – díky tomu, že dodává organismu potřebné látky, nemá tělo potřebu ukládat si tukové zásoby.
Pro podporu imunitního systému, díky kterému se zvyšuje odolnost organismu vůči běžným nemocem.
Obsah vitamínů a minerálů Chlorelly Naturalis:
Chlorella Naturalis obsahuje ...
77x více železa než špenát
7x více vitamínu E než mango
13x více vitamínu K než petržel
2x více bílkovin než vejce
11x více vitamínu B6 než květák
Složení:
100% čistá Chlorella pyrenoidosa
Dávkování:
dospělý muž
5-6 tablet 3x denně (celkem denně 15-18 tablet) zapít vodou či ječmenem
dospělá žena
4-5 tablet 3x denně (celkem denně 12-15 tablet) zapít vodou či ječmenem
dítě od 3 let
Doporučuje se poloviční dávkování. Tudíž 1-3 tablety 3x denně (celkem denně 3-9 tablet)
*
Ráno
Poledne
Večer
1. – 3. den
1
1
1
4. – 7. den
2
1
2
8. – 10. den
3
2
3
11. – 12. den
4
3
4
13. – 14. den
5
4
5
15. den a dále
6
5
6
Dávka je brána jako 1 tableta
Certifikáty jakosti Chlorelly Naturalis:
Chlorella Naturalis vyniká zejména svou kvalitou a vlivem na lidský organismus. Jeden z důkazů, že tomu opravdu tak je, jsou certifikáty jakosti s mezinárodním uznáním, které Chlorella Naturalis získala.
Chlorella Naturalis získala cerfikát zajišťující bezpečnost potraviny
Chlorella Naturalis získala certifikát bezzávadnosti potravin
Chlorella Naturalis získala certifikát znamenající "povolený" či "nezávadný"
Chlorella Naturalis získala certifikát označující prvotřídní mezinárodní jakost
Pěstování Chlorelly Naturalis:
Pěstování - Chlorella Naturalis je sladkovodní řasa chlorella pyrenoidosa, která se pěstuje na asijském kontinentu - Taiwanu. Primariát Asie v pěstování chlorelly není náhodný. Pro správný růst a kvalitu chlorelly je třeba dodržovat čisté prostředí (jezera, vzduch atd.) a hlavně mít dostatečný počet slunečných dní. Hlavně posledního faktoru není možné v našem prostředí dosáhnout.
Dezintegrace chlorelly - Jedna z nejdůležitějších částí, která má na kvalitu chlorelly zásadní vliv je narušení buněčných stěn - tzv. dezintegrace. Chlorella má sama o sobě velmi silnou buněčnou stěnu, kterou naše enzimy - trávící trakt, nedokáže správně zpracovat. Pro ilustraci si tuto skutečnost můžeme přiblížit na klasickém vlašském ořechu. Ořech má skořápku - ochranný obal a uvnitř je plod, který chceme. Abychom dostali živiny z plodu, musíme skořápku nejdříve rozlousknout a následně sníst plod. Stejné to je i s chlorellou. Chlorella má silnou "skořápku", která chrání "plod" uvnitř. Pakliže bychom konzumovali chlorellu bez jakýchkoli úprav, vstřebatelnost by byla cca 20%. Naštěstí na tuto skutečnost vědci přišli a naučili se "skořápku" rozbít šetrným způsobem, aby neporušili kvalitu chlorelly a zároveň, aby byla vstřebatelnost co nejvyšší - cca 80%.
STEAM - je metoda tzv. sprejového sušení, které zaručuje vysoce šetrný způsob buněčného narušení stěn spolu se vstřebatelností cca 80%. Při metodě STEAM dochází ve speciálním výparníku za vysokého tlaku k mžikovému „odpaření“ tj. vysušení chlorellových buněk. Při tom zároveň dojde k mikroskopickému narušení buněčných stěn. Předností této metody je vysoká vstřebatelnost i šetrnost k nutričním látkám. Ty jsou uchovány uvnitř buněčných stěn (nedochází k vylití buněčného jádra) a jsou chráněny před oxidací.
Nutriční hodnoty Chlorelly Naturalis:
Pěstitel Chlorelly Naturalis:
Pěstitel Chlorelly Naturalis - společnost „Tchaj-wan Chlorella Manufacturing Company (TCMC)“ byla založena v roce 1964 a byla první společností, která začala pěstovat chlorellu na Tchaj-wanu. TCMC je světově nejstarší a největší výrobce této sladkovodní řasy. V roce 1964, Huang Chi-Jui, bývalý starosta Taipei City, spolu se slavnými lékaři a podnikateli, založil první společnost na světě, která se zabývala pěstováním chlorelly. V roce 1964 byla ve městě Tao Yuan County postavena jeho první továrna o celkové ploše 25.000 m2 a s roční výrobní kapacitou 150 tun. Dnes je TCMC největší a technicky nejpokročilejší pěstitel chlorell na světě. Od roku 1964 se výrobní techniky průběžně renovovaly a obměňovaly tak, aby si společnost udržela pověst nejlepšího světového pěstiteel prémiové řasy chlorelly. Taiwan Chlorella Manufacturin se též zaměřuje na zajištění nejmocnějších přírodních zdrojů do ne-pasterizovaných tablet. Pojem "nejmocnější přírodní zdroj" sice může znít trochu pateticky, nicméně toto označení vzniklo na základě zjištění nutričních hodnot či antioxidační síly v jednotlivých potravinách. Výzkumy tedy potvrdily, že zelené potraviny (jak se též říká mladému ječmenu, řase chlorelle či spirulině) obsahují veliké množství těchto látek a navíc v přírodní, tedy pro tělo, dobře stravitelné formě.
Balení:
250 g (1000 tablet) - balení na 2 - 3 měsíce
Chlorella Naturalis je pěstována na Taiwanu a následně balena u nás, v České republice, do 250g plastových dóz. Tento hotový výrobek se následně prodává se schválením Ministerstva zdravotnictví i Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Společnost patří mezi špičkové balicí společnosti s mnohaletou zkušeností jak v oblasti balení potravin, tak i potravinových doplňků v BIO kvalitě. Mimo jiné vlastní i řadu certifikátů včetně balení BIO produktů. Plastové dózy, ve kterých se chlorella uchovává a prodává jsou určeny speciálně pro potraviny. Nemůže tedy dojít ke kontaminaci chlorelly plastem.
Upozornění:
Doplněk stravy. Nevhodné pro děti. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není náhrada pestré stravy. Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte v suchu, chladu a temnu. Země původu Tchaj-wan.
další informace