372,00 Kč
Přejít do obchodu
Celé ořechy si mnohem lépe zachovávají své typické aroma a chuť, lze je nadrtit a dostat tak absolutně čerstvý produkt.
Cola acuminata patří do rodiny Malvaceae. Je považována za silný stimulant. Kolový ořech je používán především pro své povzbuzující účinky, které lze připsat kombinaci látek v něm obsažených – např. kofeinu.
Kofein pomáhá zvýšit bdělost, přispívá k navýšení vytrvalostního výkonu, pomáhá zlepšit koncentraci. Kofein přispívá ke zvýšení kapacity odolnosti a ke snížení vnímané námahy při vydávání úsilí při cvičení.
Vlastnosti kofeinu z kolového ořechu ocení lidé v zaměstnání s náročným psychickým, ale i fyzickým vypětím, nebo studenti v dobách náročných zkoušek. Kolový ořech je vhodný při udržování hmotnosti na normální výši.
Zajímavostí je, že kolový ořech býval součástí původní receptury nejznámějšího amerického nápoje Coca Coly. Název nápoje je odvozen od dvou původních složek koky a kolového ořechu. Kolovník sloužil především jako zdroj kofeinu zajišťující stimulační účinky nápoje. V současné době Coca Cola již kolový ořech ani výtažky z koky neobsahuje a kofein a dochucovací složky jsou zajišťovány uměle. Kolový ořech je však nadále používán jako dochucovadlo v potravinářském průmyslu nebo jako stimulant v podobě doplňků stravy. Výjimkou nejsou energetické nápoje které využívají přírodních povzbuzujících vlastností Coly acuminaty.
Obsahuje kofein cca 3 g/100 g. Maximální doporučená denní dávka kofeinu je 200 mg/6 g Coly acuminaty denně.
Nálev vyrobený přelitím vařící vody má tmavě hnědou barvu a vynikající nasládlou, kolu připomínající chuť. Z 50 g lze udělat až 30 povzbuzujících šálků.
Tradiční užití: Tradičně se ořechy žvýkají (jsou však velmi tvrdé), nebo se z 1 až 2 drcených ořechů připravuje nápoj přelitím 300 ml vroucí vody. Poté se nechá 10–15 min. louhovat. Nemusíme cedit, většina prášku se rozpustí a jen malá část se usadí na dně.
Od našeho spokojeného zákazníka jsme obdrželi tip na přípravu: Jednu lžičku zalejeme 250 ml horkého mléka a dosladíme. Vznikne nápoj jemné chuti silně povzbuzující. Taktéž je možné přelít horkou vodou a lehce naředit mlékem, chuť se výrazně zjemní.
Upozornění: Příznaky předávkování jsou podobné kávě, a to neklid a nespavost. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Pro obsah kofeinu není vhodné pro těhotné, kojící ženy a děti. Uchovejte mimo dosah dětí. Uskladnění v chladu zbržďuje degradaci účinných látek.
Cena srovnatelná s kvalitní kávou, účinek diametrální a dlouhodobější!
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
Cola acuminata patří do rodiny Malvaceae. Je považována za silný stimulant. Kolový ořech je používán především pro své povzbuzující účinky, které lze připsat kombinaci látek v něm obsažených – např. kofeinu.
Kofein pomáhá zvýšit bdělost, přispívá k navýšení vytrvalostního výkonu, pomáhá zlepšit koncentraci. Kofein přispívá ke zvýšení kapacity odolnosti a ke snížení vnímané námahy při vydávání úsilí při cvičení.
Vlastnosti kofeinu z kolového ořechu ocení lidé v zaměstnání s náročným psychickým, ale i fyzickým vypětím, nebo studenti v dobách náročných zkoušek. Kolový ořech je vhodný při udržování hmotnosti na normální výši.
Zajímavostí je, že kolový ořech býval součástí původní receptury nejznámějšího amerického nápoje Coca Coly. Název nápoje je odvozen od dvou původních složek koky a kolového ořechu. Kolovník sloužil především jako zdroj kofeinu zajišťující stimulační účinky nápoje. V současné době Coca Cola již kolový ořech ani výtažky z koky neobsahuje a kofein a dochucovací složky jsou zajišťovány uměle. Kolový ořech je však nadále používán jako dochucovadlo v potravinářském průmyslu nebo jako stimulant v podobě doplňků stravy. Výjimkou nejsou energetické nápoje které využívají přírodních povzbuzujících vlastností Coly acuminaty.
Obsahuje kofein cca 3 g/100 g. Maximální doporučená denní dávka kofeinu je 200 mg/6 g Coly acuminaty denně.
Nálev vyrobený přelitím vařící vody má tmavě hnědou barvu a vynikající nasládlou, kolu připomínající chuť. Z 50 g lze udělat až 30 povzbuzujících šálků.
Tradiční užití: Tradičně se ořechy žvýkají (jsou však velmi tvrdé), nebo se z 1 až 2 drcených ořechů připravuje nápoj přelitím 300 ml vroucí vody. Poté se nechá 10–15 min. louhovat. Nemusíme cedit, většina prášku se rozpustí a jen malá část se usadí na dně.
Od našeho spokojeného zákazníka jsme obdrželi tip na přípravu: Jednu lžičku zalejeme 250 ml horkého mléka a dosladíme. Vznikne nápoj jemné chuti silně povzbuzující. Taktéž je možné přelít horkou vodou a lehce naředit mlékem, chuť se výrazně zjemní.
Upozornění: Příznaky předávkování jsou podobné kávě, a to neklid a nespavost. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Pro obsah kofeinu není vhodné pro těhotné, kojící ženy a děti. Uchovejte mimo dosah dětí. Uskladnění v chladu zbržďuje degradaci účinných látek.
Cena srovnatelná s kvalitní kávou, účinek diametrální a dlouhodobější!
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
další informace