1 299,00 Kč
Přejít do obchodu
Garcinia cambogia je trvalý, stálezelený strom nebo keř dorůstající výšky až 20 m. Jedná se o tropickou rostlinu pocházející z Indonésie. Má kulovitou korunu s převislými nebo horizontálně nasměrovanými větvemi. Kůra stromu je tmavá a jemná. Listy jsou protistojné, kopinaté a květy se vyskytují v seskupeních po 5–20 kvítcích. Plodem je zelená bobule o průměru až 5 cm s 6–8 podélnými rýhami. Zralá bobule je zbarvená do žluta či červena, je chutná a masitá.
Garcinie kambodžská se využívá zejména při kontrole hmotnosti – je velice vhodná při dietních plánech a má vliv na metabolismus lipidů. Garcinia je známá pro svoji obsahovou látku zvanou HCA (kyselina hydroxycitronová).
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.
Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku prášku rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 2–3× denně, vždy 30–60 min. před jídlem. TIP na přípravu: Do sklenice s práškem přidáme pouze 2× více vody nežli prášku a rozmícháme na pastu, kterou rozředíme tekutinou – nevznikají hrudky.
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
Garcinie kambodžská se využívá zejména při kontrole hmotnosti – je velice vhodná při dietních plánech a má vliv na metabolismus lipidů. Garcinia je známá pro svoji obsahovou látku zvanou HCA (kyselina hydroxycitronová).
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.
Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku prášku rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 2–3× denně, vždy 30–60 min. před jídlem. TIP na přípravu: Do sklenice s práškem přidáme pouze 2× více vody nežli prášku a rozmícháme na pastu, kterou rozředíme tekutinou – nevznikají hrudky.
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
další informace