276,00 Kč
Přejít do obchodu
Plátky celé houby v té nejvyšší kvalitě. Využijete nejen v gastronomii.
Hlíva ústřičná (lat. Pleurotus ostreatus) je houba, která si vysloužila přezdívku „elixír mládí“. Je houbou dřevokaznou, tzn. že hlíva i jiné druhy hub rozkládají jak živé, tak mrtvé dřevo.
Hlíva ústřičná je velice chutná houba. Snadno tak lze spojit příjemné s užitečným a hlívu přidávat do nejrůznějších pokrmů. V kuchyni se hlíva využívá jak mletá, tak i v podobě sušených plátků do hotových jídel, polévek a omáček. V minutkové kuchyni ji můžeme přidat do zeleninových a masových pokrmů či pod dušené a pečené maso. Užitím hlívy obohatíme náš jídelníček přirozenou cestou. Houby jako Jidášovo ucho, hlíva ústřičná a šiitake jsou velice vhodným doplňkem stravy.
Dle Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, vás nesmíme informovat o pozitivních účincích hlívy ústřičné na lidský organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu, v literatuře, či v herbáři.
Tradiční užití: Hlívu ústřičnou v sušeném stavu přidáváme do jídel dle chuti v množství 1,5–8 g denně.
Surovina pro individuální použití
Hlíva ústřičná (lat. Pleurotus ostreatus) je houba, která si vysloužila přezdívku „elixír mládí“. Je houbou dřevokaznou, tzn. že hlíva i jiné druhy hub rozkládají jak živé, tak mrtvé dřevo.
Hlíva ústřičná je velice chutná houba. Snadno tak lze spojit příjemné s užitečným a hlívu přidávat do nejrůznějších pokrmů. V kuchyni se hlíva využívá jak mletá, tak i v podobě sušených plátků do hotových jídel, polévek a omáček. V minutkové kuchyni ji můžeme přidat do zeleninových a masových pokrmů či pod dušené a pečené maso. Užitím hlívy obohatíme náš jídelníček přirozenou cestou. Houby jako Jidášovo ucho, hlíva ústřičná a šiitake jsou velice vhodným doplňkem stravy.
Dle Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, vás nesmíme informovat o pozitivních účincích hlívy ústřičné na lidský organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu, v literatuře, či v herbáři.
Tradiční užití: Hlívu ústřičnou v sušeném stavu přidáváme do jídel dle chuti v množství 1,5–8 g denně.
Surovina pro individuální použití
další informace