Salvia Paradise Jetel luční květ mletý 50 g
Přidat produkt do oblíbených
139,00 Kč
Přejít do obchodu
Jetel luční (lat. Trifolium pratense) je vytrvalá rostlina dorůstající výšky až 10 cm. Někdy se nazývá jako jetel červený, což je špatný překlad z cizích názvů. Původem je z Evropy a přilehlých částí Afriky a Asie. V České republice se začal pěstovat v 19. století, dnes je ozdobou každé rozkvetlé louky ve všech nadmořských výškách.
Fytoterapeuticky využitelnou částí jsou květy jetele, které se sbírají od května do října. Jetel luční přispívá k udržení normálních funkcí srdce – podporuje kardiovaskulární zdraví a působí na krevní tlak. Má blahodárný vliv na zdraví kostí a je doporučován ženám v období menopauzy.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.
Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku prášku rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 2× denně.
TIP na přípravu: Do sklenice s práškem přidáme pouze 2× více vody nežli prášku a rozmícháme na pastu, kterou rozředíme tekutinou – nevznikají hrudky.
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
Fytoterapeuticky využitelnou částí jsou květy jetele, které se sbírají od května do října. Jetel luční přispívá k udržení normálních funkcí srdce – podporuje kardiovaskulární zdraví a působí na krevní tlak. Má blahodárný vliv na zdraví kostí a je doporučován ženám v období menopauzy.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.
Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku prášku rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 2× denně.
TIP na přípravu: Do sklenice s práškem přidáme pouze 2× více vody nežli prášku a rozmícháme na pastu, kterou rozředíme tekutinou – nevznikají hrudky.
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
další informace