Naturalis Bio Acerola 100 g

389,00 Kč Přejít do obchodu
další informace
Acerola Naturalis je tropické ovoce zvané barbadoská třešeň. Díky přírodnímu původu je obsah vitamínů a ostatních látek pro tělo snáze vstřebatelný, oproti synteticky produkovaným doplňkům stravy. Pro svou příjemně nakyslou chuť je oblíbeným dochucovadlem či se hojně používá k tvorbě různých nápojů.
Acerola vyniká vysokým obsahem vitamínu C v přírodní formě, jehož dostatečný přísun je nezbytný pro normální funkci imunitního systému. Vitamín C v neposlední řadě působí jako antioxidant. Zralé plody aceroly obsahují 4,5 % vitaminu C, což je v porovnání s pomerančem nesrovnatelně více. Acerola je dále zdrojem vitamínu A, riboflavinu či minerálních látek.
Důležitou součástí procesu zpracování aceroly je sušení čerstvě sesbíraných bobulí a jejich následné rozemletí na jemný prášek. V případě Aceroly Naturalis je využíváno tzv. lyofilizace. Jedná se o sušení mrazem, což je nejšetrnější možný způsob, díky němuž zůstává zachováno až 95 % účinných látek. Běžným sušením je oproti tomu dosahováno pouhých 50 %.
Na co nejčastěji používáte acerolu:
Plody aceroly vzhledově připomíná naši třešeň. Tato podoba není ovšem náhodná. Acerole se totiž divoká tropická třešeň. Obsahuje velké množství vitamínu C. Acerola má velmi kvalitní i nutriční výživnost a chuť, která je příjemně nakyslá.
Pro dodání vitamínu C - acerola obsahuje velké množtsví vitaminu C.
Pro Anti-aging efekt .
Pro podporu imunitního systému – ten zvyšuje odolnost organismu vůči běžným nemocem.
Pro dodání energie - díky velikému množství vitaminů je acerola spolehlivým dodavatelem energie
Acerola Naturalis obsahuje:
612x více vitamínu C než pomeranč
2x více vitamínu A než paprika
5,5x více draslíku než v masu
Složení:
100 % lyofilizovaný - mrazem sušený plod Aceroly (Barbadonská třešeň, Malphighia glabra) v prášku
Dávkování:
Dospělí konzumují 1 až 2 zarovnané čajové lžičky (1,5g-3g) 1-2x denně. Pro děti od 3 let je vhodná 1 zarovnaná čajová lžička (1,5g) 1x denně.
Ideální je acerolu rozmíchat v jogurtu, müsli či v mléčném koktejlu. Můžete ji též rozmíchat ve studené vodě, mlécé, smothies či jiném koktejlu a vypít. Zapomeňte na šťávy. Udělejte si lahodný a přitom zdravý nápoj z aceroly.
Koktejl či kaši z aceroly se doporučuje konzumovat jako zdravá snídaně, svačina či lehká večeře.
Certifikáty jakosti Aceroly Naturalis:
Acerola Naturalis vyniká zejména svou kvalitou a vlivem na lidský organismus. Jeden z důkazů, že tomu opravdu tak je, jsou certifikáty jakosti s mezinárodním uznáním, které Acerola Naturalis získala.
Acerola Naturalis získala certifikát vydaný Ministerstvem zemědělství v USA označující organicky a nezávadně pěstovanou surovinu
Acerola Naturalis získala certifikát označující pěstování v BIO kvalitě. Tento certifikát je platný po celé EU
Acerola Naturalis získala certifikát vydaný v USA označující "košér" kvalitu
Acerola Naturalis získala cerfikát, který zaručuje vhodnost konzumace i vegany
BIO certifikát vydaný v ČR. Označuje organicky a nezávadně pěstovanou a balenou plodinu.
Pěstování Aceroly Naturalis:
Acerola roste jako keř nebo nízký stromek pěstovaný pro kulaté až mírně zploštělé plody bohaté na vitamín C. Tato teplomilná rostlina původem ze Střední a Jižní Ameriky byla postupem času úspěšně domestikována v subtropických oblastech po celém světě. V případě ideálních podmínek dosahuje acerola období sklizně až třikrát do roka. Obliba přímého slunečního svitu přináší v případě mělkého kořenového systému aceroly nebezpečí vyvrácení, neboť v období zvýšených větrných podmínek je jen minimálně chráněna okolní vegetací. Zatímco sucho snáší bez problémů, nízké teploty a trvalý chlad ji výrazně nesvědčí. Šťavnatá dužina obvykle obsahuje trojici semen uspořádaných do trojúhelníkového tvaru. Čerstvě sesbírané plody aceroly jsou sušeny a následně zpracování na jemný prášek. V případě Aceroly Naturalis je využíváno tzv. lyofilizace. Jedná se o sušení mrazem, což je nejšetrnější možný způsob, díky němuž zůstává zachováno až 95% účinných látek. Běžným sušením je oproti tomu dosahováno pouhých 50%.
Pěstitel Aceroly Naturalis:
Špičková kvalita výsledného produktu je hlavní prioritou pěstitele Aceroly Naturalis. Jednotlivé fáze zpracování plodu jsou pečlivě a pravidelně kontrolovány tak, aby bylo zachováno maximum účinných látek. Důkladná péče, věnovaná každé várce, je odměněna celosvětově se zvyšující oblibou. V současnosti je acerola, spolu s ostatními produkty řazenými do kategorie superpotravin, vyvážena do celého světa, kde každoročně podstoupí řadu testů kvality. V nich tento brazilský pěstitel prochází s perfektními výsledky.
Balení:
100 g - dávka na 2,5 - 3 měsíce
Acerola Naturalis je pěstována v Brazílii a následně balena u nás, v České republice. Tento hotový výrobek se následně prodává se schválením Ministerstva zdravotnictví i Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Společnost patří mezi špičkové balicí společnosti s mnohaletou zkušeností jak v oblasti balení potravin, tak i potravinových doplňků v BIO kvalitě. Mimo jiné vlastní i řadu certifikátů včetně balení BIO produktů. Obaly, ve kterých se acerola uchovává a prodává jsou určeny speciálně pro potraviny. Nemůže tedy dojít ke kontaminaci výrobku.
Upozornění:
Doplněk stravy. Není náhradou pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Produkt není určen dětem do 3 let. Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 30 °C. Uchovejte mimo dosah dětí. Produkt neobsahuje lepek. Bez pojidel, konzervantů a přísad. Země původu Brazílie.

Mohlo by vás také zajímat